Най-оптимистичните социологически проучвания дават на крайнодясната партия Алтернатива за Германия

...
Най-оптимистичните социологически проучвания дават на крайнодясната партия Алтернатива за Германия
Коментари Харесай

Крайнодясната Алтернатива за Германия доминира кампанията в социалните мрежи

Най-оптимистичните социологически изследвания дават на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " (АзГ) по-малко от 15 % от гласовете седмица преди евроизборите. Но с неуморните си послания във Facebook, туитове и други изявления в обществените мрежи те водят пред другите партии в интернет.

Като други десни партии в Европа, партията АзГ взима образец от американския президент Доналд Тръмп, заобикаляйки обичайна медийна акция, с цел да се концентрира върху провокативни старания в обществените мрежи, провокирали повече споделяния и мнения от всички останали. Ключовият въпрос обаче е дали партията може да трансформира реакциите в интернет в същински гласове.

" Като първа Facebook партия в Германия АзГ знаеше през цялото време по какъв начин да засилва и стимулира своите последователи ", сподели пред АП интернет специалистът Мартин Фукс и добави: " Хиляди последователи подсигуряват, че посланията на партията се популяризират необятно, провокират реакции и притеглят внимание - най-малко в редиците на АзГ ".

Нетрадиционната тактика на Тръмп стана модел за доста популистки партии в Европа. Италианският вицепремиер Матео Салвини качва видеозаписи от деянията си във Facebook и разисква въпроси в Туитър. Марин Льо Пен във Франция има 2,2 млн. почитатели в Туитър, а партията ѝ сътвори особено звено, отговарящо за акцията в обществените мрежи за френските президентски избори през 2017 година, в които тя стигна до балотаж.

АзГ не желаят да разискват детайлности от тактиката си, само че най-успешните послания в интернет наподобява стават водещи вести и по-късно биват преувеличавани, като пораждат възмущение и прокарват консервативни националистически хрумвания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР