Най-опитният играч на Левски Живко Миланов официално сложи край на

...
Най-опитният играч на Левски Живко Миланов официално сложи край на
Коментари Харесай

Синьото сърце се сбогува със сълзи

Най-опитният състезател на Левски Живко Миланов публично постави завършек на кариерата си. Десният краен защитник е троент първенец на България с родния му клуб - 2006, 2007 и 2009 година, а също по този начин и троент притежател на Купата на България със " сините " - 2003, 2005 и 2007 година, както и троент притежател на Суперкупата на България - 2005, 2007, 2009 година. 35-годишният капитан приключи кариерата си с 231 мача и 12 гола с екипа на обичания му Левски, като 30 от тези срещи изигра през този сезон 2020/2021 година.

Преди мача с Локомотив (Пловдив) Жиката беше награден от изпълнителния шеф Павел Колев, както и от БФС, а публиката го аплодиха и скандира мощно името му. Той в собствен жанр не се съобщи до последната минута на проливния дъжд. Буквално с последния съдийски сигнал Миланов се разплака, като малко дете, което е изгубило обичаната си играчка. Именно това се случи с капитана, който отдаде живота си на обичания спорт - футбола. Сега здравословното му положение не му разреша да продължи, само че той може да бъде горделив с постигнатото и да бъде даван за образец, когато става дума за самоотвержен футболист, експерт и работохолик, защото най-много на извънредно доста труд се дължат постигнатите му триумфи и достижения.

Защитникът дебютира за клуба преди над 17 години - на 23 февруари 2003-а. Тогава беше титуляр при триумфа с 1:0 над Черно море на стадион " Георги Аспарухов ". Миланов бе част от мощния отбор на Левски, който доближи до 1/4-финал в шампионата Лига Европа и до групите на Шампионската лига. След това бранителят напусна през януари 2010 година и изкара пет години в румънския Васлуй и съветския Том (Томск). Три от тях в Румъния и две в Русия. През есента на 2015 година се завърна за няколко месеца на " Герена " без да е правил подготовка, като незабавно преобрази отбраната преди да отпадне физически в последните кръгове, а тимът воден от Стойчо Стоев беше водач в шампионата до напускането на терена на Литекс в последния кръг от есенния дял. Последва негов трансфер в АПОЕЛ (Никозия) през януари 2016 година, където три пъти подред стана първенец на Кипър, записвайки 80 мача с екипа на клуба, 28 от тях в евротрунирите.

Бившият национал на България, който има 28 мача с фланелката на " лъвовете ", се завърна за третия си престой на " Герена " през януари 2019 година, където на 23 юни 2020 година постави завършек на своята кариера.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР