Най-опитните бойци в националния отбор на България по бокс Даниел

...
Най-опитните бойци в националния отбор на България по бокс Даниел
Коментари Харесай

Даниел Асенов и Радослав Панталеев пропускат Купа Странджа

Най-опитните бойци в националния тим на България по бокс Даниел Асенов и Радослав Панталеев ще пропуснат идния от 20 до 26 февруари шампионат за купа " Странджа ". Това съобщи старши треньорът на мъжкия народен тим по бокс Жоел Арате на конференция преди 74-тото издание на конкуренцията.

Станалият неотдавна татко Асенов се приготвя по обособена стратегия, за която Арате не пожела да навлиза в детайлности, до момента в който Панталеев към този момент води занимания след дълготрайно лекуване на травма, само че на този стадий не е подготвен за публични мачове, добави роденият в Куба селекционер.

Той уточни, че е доста удовлетворен от подготовката на останалите момчета в тима и се надява те да вземат повече от една купа в идния шампионат.

" Тази " Странджа " е най-силният шампионат след международното състезание. Годината е доста значима, тъй като е квалификационна за Олимпийските игри в Париж. Нашият тим е формиран единствено от млади боксьори, само че те имат доста огромна упоритост. На лагера на Белмекен подготовката мина на 100 % на всички боксьори. Всички боксьори са подготвени за този шампионат и за олимпийската подготовка ", съобщи Арате.

" Даниел Асенов и Радо Панталеев няма да вземат участие на шампионата. Даниел има друга стратегия и други проекти, до момента в който Радо е след интервенция. Той тренира, само че не е подготвен ", добави националният селекционер.

На купа " Странжда " България ще бъде показана от 12 боксьори при мъжете: Ергюнал Себахтин до 48 кг, Ясен Радев до 54 кг, Хавиер Ибанес до 57 кг, Радослав Росенов до 60 кг, Красимир Джуров и Кирил Русинов до 63,5 кг, Рами Киуан и Уилям Чолов до 75 кг, Кристиан Николов до 80 кг, Микита Горбатенко и Георги Стоянов до 86 кг и Йордан Морехон над 92 кг.

Радев, Росенов, Киуан и Николов потвърдиха думите на Арате, че подготовката е мина доста добре. Те показаха удовлетворение от това, че са здрави, като най-голямо бе то у Киуан, който две години лекуваше разнообразни травми.

" Очакванията са ми да стана първенец като предходната година. Всеки ден сме упражнявали по три часа дневно и мисля, че сме готови доста добре. Готов съм да защитя купата си. Тази година е доста значима за нас, тъй като ни следва международно състезание, а по-късно и Европейски игри ", сподели Росенов, който през предходната година донесе единствената купа на страната ни.

" Турнирът ще бъде доста мощен. Отбори като Узбекистан, Съединени американски щати, Бразилия са доста мощни. Англия идва с трима медалисти от Олимпиади и международни шампионати. Няма да ни бъде елементарно, само че това е подготовка за най-важното съревнование - Олимпийските игри ", сподели още Арате.

снимк: Start-Photo
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР