Най-опасните за здравето на хората мазнини не са онези, които

...
Най-опасните за здравето на хората мазнини не са онези, които
Коментари Харесай

Мазнините във вътрешността на организма отделят химикали, опасни за сърцето

Най-опасните за здравето на хората мазнини не са тези, които са свързани с очевидно затлъстяване, а намиращите се навътре в организма, сочат резултатите от проучване, представени от Юнайтед прес интеренешънъл.

Физическите извършения и медицинските препарати са най-ефикасни, в случай че желаеме да се отървем от висцералните мазнини.

"Висцералните мазнини могат да обиден обособени органи или целия организъм - съобщи ръководителят на проучването, специалистът по вътрешни заболявания Иън Нийланд от Медицинския институт към Югозападния тексаски университет в Далас. - Възможно е да обиден сърцето и черния дроб, както и стомашно-чревния тракт. Когато телесното тегло и показателят на телесна маса са употребявани като знаци в проучвания, не знаем дали интервенциите понижават мазнините в цялото тяло или единствено подкожните. "

Висцералните мазнини са известни също като "активен орган ", който изпраща химични сигнали до други елементи на тялото. Въпросните мазнини могат да отделят химикали, които да са рискови за сърцето и други жизненоважни органи.

"Установяването на местонахождението и типа на мазнините е значимо - разясни Нийланд. - Ако изследвате единствено телесното тегло или показателя на телесна маса, може да подцените изгодите за здравето от отслабването. Физическите извършения могат да стопят висцералните мазнини. "

Шестмесечното проучване обхванало 3602-ма участници на междинна възраст 54 години, към 65 на 100 от които са дами. Средният показател на телесна маса на участниците бил 31. Те се подложили на компютърна томография или проучване с ядреномагнитен резонанс.

"Някои затлъстели хора са наранени от сърдечни заболявания, диабет или метаболитен синдром, а други - не - означи специалистът. - Получените разултати навеждат на мисълта, че комбинирането на няколко метода може да способства да се понижат висцералните мазнини и да е с ролята на евентуална предварителна защита против тези болести ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР