Най-опасните продукти за 2020 г. са били маски и дезинфектанти,

...
Най-опасните продукти за 2020 г. са били маски и дезинфектанти,
Коментари Харесай

Най-опасните продукти за 2020 г. са били маски и дезинфектанти

 Най-опасните артикули за 2020 година са били маски и дезинфектанти, алармира системата за бързо реагиране на Европейския съюз. Това излиза наяве от годишния отчет на Safety Gate - системата за бързо предизвестие на Европейски Съюз за рискови потребителски артикули, подпомагаща изтеглянето на рискови нехранителни артикули от пазара. 

9% от всички сигнали, събрани през 2020 година, се отнасят до артикули, свързани с Covid-19: хигиенични маски, които би трябвало да защищават, само че не го вършат, дезинфектанти, съдържащи токсични химикали - да вземем за пример метанол, който може да докара до слепота или даже гибел при усвояване, или UV дезинфектанти,  причиняващи раздразнение на кожата.

След началото на пандемията се обръща доста съществено внимание на групи артикули, касаещи персоналната отбрана, удостовери пред " БНР " Димитър Маргаритов, ръководител на Комисията за отбрана на потребителите.

Той даде образец със спирт за горене, който е бил предлаган като дезинфектант или предлагане на внушаемост с психически резултат, който би довел да предотвратяване от ковид.

Имало е съответни случаи, в които след съобщение на Агенция " Митници “ е бил спиран вносът на персонални защитни средства, разясни Маргаритов в предаването " Хоризонт до обед “. По думите му има положително взаимоотношение и с Държавната организация за метрологичен и механически контрол.

Когато на нашия пазар е открита стока, която съставлява заплаха, се подава нотификация. За предходната година България е на второ място в системата Safety Gate по следващи дейности, уточни Димитър Маргаритов и дефинира това като добра интензивност.

Комисията за отбрана на потребителите е разгласила проучване на Европейската комисия с рекомендации към искащите да си изработят персонални защитни средства в домашни условия, заяви още Маргаритов.

" На кои материали да обръщат внимание, кои материали да заобикалят, по какъв метод да подходят при изработването. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР