Най-опасните алкохолни напитки са портвайн и шери, защото ви гарантират

...
Най-опасните алкохолни напитки са портвайн и шери, защото ви гарантират
Коментари Харесай

Британски учен препоръчва уискито да не се пие с вода

Най-опасните алкохолни питиета са портвайн и шери, тъй като ви подсигуряват оптималния вид – да се окажете доста пийнал доста бързо. Това твърди професорът от университета в Брайтън – Англия, Хал Сосабовски. В изявление за предаване по радио Би Би Си той отбелязва, че всичко е в концентрацията на алкохола.
105-литрова бутилка уиски беше продадена за 15 хиляди паунда С 14-годишния "Томинтоул " може да изпълнят 150 общоприети шишета
При бирата, да вземем за пример, алкохолът е към 5 градуса. Трябва да изпиеш много огромно количество, с цел да се напиеш, отбелязва професорът.

В противоположния завършек на алкохолната ранглиста е уискито, в което има към 40 градуса алкохол. При това питите се получава чувство за парене в стомаха и това ни кара да спрем да го пием, твърди ученият.

В средата на скалата попадат шерито и портвайнът. Тези две сладки, 20-градусови питиета бързо се всмукват в кръвта и незабавно провокират интоксикация, показва професорът.
" Чети етикета ": Какъв алкохол пием по празниците – оригинал или менте? Каква е потреблението на алкохол по празниците?
Според него коктейлът джин-тоник удря напряко в главата, тъй като в случай че имате алкохол, смесен с газирана напитка, това усилва неговото усвояване. Същото се получава и с газираните виновност – шампанско и просеко.

„ Можете да почувствате първата чаша шампанско да има резултат върху вас още в границите на 30 или 40 секунди. Усещате, че сте подпийнали, тъй като карбонизацията провокира по-бързото приемане на алкохола ", прецизира той.

Професорът предлага да не се доверявате на мита, че чаша вода сред питиетата се отразява добре.

„ Трябва да внимавате, тъй като когато пиете мощни напитки и по-късно вода, сваляте градусите им до тези неприятни 20, като на шерито и портвайна ", споделя професорът.

Най-безопасно е да изпиете огромна чаша вода преди да си легнете. Алкохолът има дехидратиращ резултат, който може да компенсирате по този метод.
Белгийски пивовари осветиха бирата си в черква (ВИДЕО) Дървената им бъчва бе благословена от духовник
Д-р Хал Сосабовски също по този начин мощно предложи да не се пие уиски с бира, „ тъй като незабавно превръщате 4-градусова напитка в 10-градусова ".

И в случай че желаете да пиете корав алкохол, без да отписвате идващия ден поради махмурлук, водката е най-хубавият избор.

А с цел да не се напиете, най-добре не пийте, заключва напълно по английски проф. Хал Сосабовски, до момента в който дава препоръки за идните празници.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР