Най-опасни (бел.ред. за ) са мобилните дигитални устройства – и

...
Най-опасни (бел.ред. за ) са мобилните дигитални устройства – и
Коментари Харесай

Как да запазим зрението на детето си при дистанционно обучение?

" Най-опасни (бел.ред. за ) са мобилните цифрови устройства – и таблети, защото децата ги приближават извънредно доста до очите си. И това затруднява зрителната им система. Освен това се натоварва и нервната система. Така че цифровата форма на образование има своите преимущества в избрана обстановка, само че би трябвало и доста да се внимава, защото крие съществени опасности. "
Това сподели пред btv доктор Александър Оскар - офталмолог и невролог, началник на Клиниката по очни заболявания в Алекснадровска болница, който през последните 7г. е посветил практиката си на опазването на детското здрение.

 Ако сте родител на дете под карантина Ако сте родител на дете под карантина
Ако сте родител на дете под карантина поради ковид - ето всичко, което би трябвало да знаете. Съветите са на Минситертството на труда...
" През последните 6 месеца имаме съществено нарастване на по време на пандемията и най-много прогресията й. Включително имаме случаи и на случаи на деца, които в границите на 3 месеца са нараснали късогледството си с 2 деоптъра, очевидно заради неправилна приложимост на цифрови устройства. ", сподели още той.
Съветите на специалиста:
Да се употребяват настолни компютри вместо таблети и мобилни телефони.
На всеки 20 минути децата да почиват, да гледат надалече.
 10 неща, които да извършите преди детето ви да навърши 2 10 неща, които да извършите преди детето ви да навърши 2
Прекарали сте последните 20 месеца, пробвайки се да разберете нещата: Коя сте като майка, кое е вашето дете като човек... Но до момента в който се...
И при всички положения да не стоят по през целия ден пред компютрите.
" Повече от 7г. работим главно с деца в предучилищна възраст, като сме си сложили цел – да няма дете, което да тръгне на учебно заведение без да е прегледано от очен доктор. И имам вяра,че при започване на другата година ще можем да обновим тези прегледи. ", разяснява практиката си офталмологът.
" Аз съм и офталмолог, и невролог. Избрах специалността, тъй като човек гледа с очите си, а възприема с мозъка. Има едно необикновено чувство да върнеш зрението или да излекуваш дете. Да върнеш усмивката му и да видиш родителите му. ", изясни той.
За какво оставаме слепи? " Мисля че българското общество е потвърдило, че българският народ е търпелив и взаимен. Винаги е подхождал със състрадание. Това не би трябвало да забравяме и точно в този момент е моментът това възприятие на приемливост, безрезервност и взаимност да се разбуди още веднъж. ", прикани доктор Александър Оскар, " Лекар на годината " 2020г.
 Известен специалист: Има връзка сред витамин D и късогледството Известен специалист: Има връзка сред витамин D и късогледството
Има връзка сред витамин D и развиването на късогледство. Това съобщи доцент доктор Александър Оскар, който работи в Александровска болница....
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР