Най-опасната заплаха за човечеството приближава, а ние трябва да се

...
Най-опасната заплаха за човечеството приближава, а ние трябва да се
Коментари Харесай

Иде ли краят? Най-опасната заплаха за Земята приближава!

Най-опасната опасност за човечеството доближава, а ние би трябвало да се подготвим за това.

Огромна галактическа канара се доближава рисково към Земята, а учени пресмятат какъв е шанса да се сблъска с планетата ни.

В продължение на доста години метеоритът Апофис (известен още като " Богът на хаоса " и с краткотрайното си обозначение 2004 MN4-бел.ред.) е считан за най-опасният прочут метеорит от позиция на предстоящ конфликт.

Астрономите пресметнали, че Апофис има дребен късмет да удари планетата ни през 2029 година, или в случай че не успее, през 2036 година

Според по-задълбочените наблюдения възможностите за конфликт на планетата ни с метеорита са напълно минимални - стига натурален конфликт сред Апофис и различен преминаващ обект да не промени орбитата му.

Тези, които се интересуват от метеоритите, би трябвало да знаят, че 335-метров обект като Апофис няма да ни изпрати по пътя на динозаврите. Той обаче би основал големи необратими опустошения и заради тази причина учените остават нащрек и любопитни за опциите. На 13 април 2029 година (петък, 13-и) Апофис ще се приближи единствено на 37 399 километра (23 240 мили) от Земята. Малко бутане от различен обект сред в този момент и тогава може да сътвори огромно отклоняване в бъдеще. В края на краищата, когато задачата DART на НАСА пренасочи метеорита Диморфос, тя показва тъкмо това (както и изцяло промени формата му).

" Като се има поради какъв брой близо ще премине Апофис до Земята, съществува вероятен риск отклоняване от сегашната му траектория да приближи Апофис до конфликта с нас ", споделя в изказване съавторът Бенджамин Хаят, студент в университета Ватерло. И прибавя: " Хипотетично различен метеорит, който се сблъсква с Апофис, може да провокира такова отклоняване, което ни стимулира да проучим този сюжет, колкото и малко евентуален да е той. ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР