Най-опасен за зъбите сред често употребяваните във всекидневието напитки се

...
Най-опасен за зъбите сред често употребяваните във всекидневието напитки се
Коментари Харесай

Най-опасен за зъбите е чаят от каркаде

Най-опасен за зъбите измежду постоянно използваните във всекидневието питиета се оказва чаят от каркаде, предизвестяват швейцарски експерти, представени от уеб страницата Лайф.

Екипът от университета в Берн употребявал 300 млечни и 1020 елементарни зъби, извадени в зъболекарските кабинети. Те били потапяни в продължение на 2 минути в разнообразни течности, а по-късно била измерена твърдостта на емайла им. Оказало се, че най-голяма ерозия провокира чаят от каркаде.

След тази напитка в класацията по вредност попадат газираните питиета фанта, кока кола и пепси. Главен фактор за разрушаването на емайла се явява техния pH фактор. Колкото той е по-висок, толкоз е по-висока и киселинността, осведоми Българска телеграфна агенция.

За обезвреждането на киселите питиета оказват помощ питателните добавки, съдържащи калций. Ако въпреки всичко ни се наложи да пием от нездравословните за зъбите питиета, експертите ни поучават да го вършим на огромни глътки. По този метод се снижава времето на взаимоотношението на зъбите с киселата среда. След това или би трябвало да ги измием с четка за зъби, или да ги изплакнем с вода, в случай че не разполагаме с такава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР