Най-ожесточените сблъсъци са в Донбас, където от едната страна са

...
Най-ожесточените сблъсъци са в Донбас, където от едната страна са
Коментари Харесай

Славчо Велков: Чеченските войски имат друга нагласа, друга психика и  са привърженици на радикални действия

Най-ожесточените конфликти са в Донбас, където от едната страна са украинската войска и по този начин наречените нацистки батальони, а от другата са главните сили на двете самообявили се републики - Луганксата и Донецката. Това сподели за Bulgaria ON AIR специалистът по интернационална сигурност Славчо Велков.

„ Обстановката е извънредно напрегната и в началото декларираните цели на двете страни не са постигнали, макар че сме очевидци към този момент на два опита за водене на договаряния. Киев първо няма единствено украинска войска, там има също отряди и поделения на пронацистките батальони " Азов ", има така наречен териториална защита, която не е по никакъв начин малко, а в този момент към този момент започнаха да идват и задгранични бойци, които ще бъдат завършени в задгранични подразделения ", уточни специалистът по интернационална сигурност в отговор на въпрос дали ще " падне " Киев в ръцете на Русия “, сподели още Велков.

Според Велков е аморално Путин да употребява мюсюлмани против страна с християнско население.

" Не може в бойни дейности, в една страна, която е с християнско население, да използваш мюсюлмани, тъй като някои консервативни страни, най-много в Европа, ще одобряват това като поход против християнството. Освен това би трябвало да знаем, че чеченските войски имат друга настройка, друга душeвност, друго виждане и те са последователи на радикални дейности ", добави Славчо Велков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР