Най-огромното национално предателство и престъпление от години. Така лидерът на

...
Най-огромното национално предателство и престъпление от години. Така лидерът на
Коментари Харесай

Костадинов променя ПВУ, кани всички партии на разговори

Най-огромното национално изменничество и закононарушение от години. Така водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов дефинира поетия от предходното постоянно държавно управление ангажимент по Плана за възобновяване и резистентност за съкращаване на въглеродните излъчвания с 40% по отношение на равнищата от 2019 година, което ще докара до затваряне на редица топлоенергийни централи.

" Много постоянно се говореше в последните години, че енергийната ни самостоятелност е обвързвана единствено с доставките на газ. Оказа се, че това изобщо не е по този начин, в противен случай, има един доста сериозен пробив в националната сигурност, сбъднат от предходното постоянно държавно управление, от четворната коалиция. С поетите задължения към Европейски Съюз по отношение на ПВУ се задължава единствено до 3 години - до края на 2025 година, да понижи своите въглеродни излъчвания с 40% и то при изискване, че те и сега са с 50% по-ниски от преди 10 години. Нашите съперници в пленарна зала поясняват това не като затваряне на ТЕЦ-овете, а като намаляване на тяхната продуктивност и потенциал. Но дали те ще останат официално да работят, няма значение. А всеки миг може да бъдат признати такива правила, които да задължат да затворим всички ТЕЦ-ове " , съобщи Костадинов на брифинг в коридорите на Народното събрание.

Заради това от " Възраждане " са внесли в деловодството на Народното събрание проекторешение, по силата на което да бъдат предоговорени изискванията по Плана за възобновяване и резистентност. Какво в конкретика желаят да предоговарят от партията - всички решения, касаещи излизането на бита на свободния пазар, тези, свръзани с декарбонизацията, премахването на императивните периоди, в които тези промени да се случат.

Само приходите на " Мариците " от продажба на ток за тази година ще са повече като стойност в сравнение с общата сума по ПВУ, пресметнал Костадин Костадинов.

" Европейската комисия ни дава едни пари, които в действителност ще вземе от нас, с цел да зарежем енергийната си сигурност и да унищожим българските ТЕЦ-ове, като на всичкото от горната страна ще предизвикаме и взрив на безработицата. "

" Възраждане " канят всички парламентарно показани партии, синдикати и други заинтригувани страни на среща, на която да обсъдят настояването им за корекции в ПВУ. Тя ще се организира, в случай че несъмнено, останалите политически сили откликнат, в 14 часа в Огледална зала в Народно събрание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР