Най-общо казано предприемачите са хора, които създават бизнес или предприятие

...
Най-общо казано предприемачите са хора, които създават бизнес или предприятие
Коментари Харесай

Осем изненадващи неща, които са знак, че може да бъдете предприемач

Най-общо казано бизнесмените са хора, които основават бизнес или дружество за дълготрайна облага. Да бъдеш сполучлив бизнесмен обаче, е нещо напълно друго. За сполучливите бизнес ръководители е значимо да имат сръчност и умения, да не ги е боязън да изцапат ръцете си и да могат да работят дейно, написа за Entrepreneur създателят Оливър Исакс.

Повечето бизнесмени могат да виждат тези качества в себе си от ранна възраст. Това е вътре в тях и е нещо, от което не може да се отървеш толкоз елементарно. Но при положение, че не сте сигурни дали споделяте общи черти с Бил Гейтс и Стив Джоб, ето осем знаци, за които би трябвало да следите.

1. Имате нови хрумвания непрекъснато

Ако непрестанно мислите с нови хрумвания и решения за проблеми, които виждате към себе си, това може да е знак, че сте или бихте могли да бъдете бизнесмен. Хората, проблемите и пазарите се трансформират. Предприемач ще приспособява техния метод и артикул, с цел да обслужва най-добре клиентите си.

2. Вие сте извършител на разпоредбите

Предприемачите постоянно имат бунтовна нишка в себе си. Ако сте извършител на разпоредбите, то вие сте евентуален бизнесмен. Често най-уникалните и немислими хрумвания водят до най-успешните нови бизнеси.

3. Обичате да сте сами

Въпреки че бизнесмените би трябвало могат да поддържат връзка добре с други, да продават хрумвания и да стимулират хората към себе си, напълно обикновено е да прекарват времето си в размисъл. Много бизнесмени, отвън бизнеса, имат дребен кръг от надеждни другари, ментори и съветници, които им оказват помощ да обработват хрумвания и да възнамеряват последващи стъпки.

4. Лесно разпръскване

Някои от най-великите мозъци в историята са имали относително къси интервали, в които са били в действителност съсредоточени. Предприемачите постоянно могат да бъдат разсеяни от непрекъснатия си поток от хрумвания и евентуални решения. Но противоположното, те постоянно са необикновено съсредоточени, когато става дума за нещо в действителност значимо.
 Как ще наподобява свят без бизнесмени?
Как ще наподобява свят без бизнесмени?

Много от нещата, които одобряваме за даденост, въобще няма да съществуват

5. Наивност

Дали Марк Зукърбърг си е мислел, че хората не желаят да споделят ежедневните си действия с връстниците им? В последна сметка поколенията преди Фейсбук бяха относително консервативни в това отношение Както знаем, в последна сметка, това не е имало значение за него.

6. Знаеш, че рутината е мит

Разбира се, че прецизното съблюдаване на работен график работи за някои сполучливи бизнесмени, само че също толкоз от тях работят гъвкаво, до момента в който правят други неща отвън офиса, или са със фамилиите си.
 9 известни бизнесмени, уволнени от основаните от тях компании
9 известни бизнесмени, уволнени от основаните от тях компании

Сред тях са създателите на Uber, Тwitter, Yahoo! и самият Стив Джобс

7. Знаете по кое време да кажете стига

Важно нещо, което не би трябвало да забравяме е, че е значимо да работиш, с цел да живееш, а не да живееш, с цел да работиш. Вярно е, че доста (или повечето) бизнесмени са работохолици, само че единствено положителните знаят, че от време на време е значимо да отделят време за " изключване ". Всеки сполучлив началник на бизнес би трябвало да го прави понякога.

8. Не се страхувате да се неуспехите

Поемането на премерени опасности, вложение на цялото си усърдие без боязън от резултата, доставя на бизнесмените неописуемо наслаждение и показва убеденост както в себе си, по този начин и в тяхната организация. И това, в множеството случаи води до триумф.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР