Най-оборотното заведение на българското Южно Черноморие – хитовата плажна дискотека

...
Най-оборотното заведение на българското Южно Черноморие – хитовата плажна дискотека
Коментари Харесай

„Бедрум“ се изнася от Слънчев бряг, мести се в Гърция


Най-оборотното заведение на българското Южно Черноморие – хитовата плажна дискотека „ Бедрум “ на Слънчев бряг, кара последния си 12-и сезон в бетонирания курортен комплекс, написа Lupa.bg. От идващото лято баровското заведение се мести в Гърция, а притежателите му към този момент оглеждат бъдещата локация на лъскавия бар в южната ни съседка.

Босовете на дискотеката „ Бедрум “ Веселин Георгиев и Радостин Бързанов – Слънцето водят усилени договаряния с управляващите в Калитеа, населено място, ситуирано на източния бряг на полуостров Касандра – най-западния ръкав на Халкидическия полуостров. Мястото не е инцидентно определено – там годишно почиват десетки хиляди заможни български туристи, които се омешват с летовници от целия свят.

„ Има два разновидността за новото място на „ Бедрум “ – едното е заведението да изникне на мястото на сегашния летен бар „ Пърл клуб “, като се водят интензивни договаряния, които обаче към този момент не се увенчават с триумф поради непостижимата цена, желана от притежателя на нощния клуб. Другият вид е дискотеката да бъде построена досами плажната линия на Калитеа “, разкрива доближен до притежателите на „ Бедрум “. Сигурно е обаче едно – плажната дискотека сигурно се мести в Гърция от лято 2020.

До изненадващото за мнозина решение за съществена смяна на местоположението на „ Бедрум “ се стига заради няколко аргументи. Основната от тях е акцията против шума, извършена през лятото на 2017 година от тогавашния вицепремиер Валери Симеонов. Лидерът на „ патриотичната коалиция “ на няколко пъти щурмува дискотеката, обкръжен от служители на реда, а най-после съумя да прокара закон за ограничаване на шума. От „ Бедрум “ вложиха над 500 000 лв., с цел да шумоизолират дискотеката, както и още толкоз за климатизация, само че това докара до отлив на клиенти, които избират да купонясват са навън.

 Хитовата плажна дискотека бе скъсана от инспекции за шума през последните два летни сезона

Вторият проблем е неналичието на платежноспособна клиентела. Голяма част от богатите клиенти на „ Бедрум “, пръскащи хилядарки през деня и нощем всяко лято, към този момент ваканцуват в Гърция. Хилядите задгранични летовници, идващи в Слънчев бряг, пък са от друга обществена каста и сами се усещат, че не би трябвало да влизат в „ Бедрум “. Към проблемите се прибавя и късия летен сезон, който е към 1 месец.

„ Всяко лято отваряме на 7 юни, само че действително работата стартира едвам от 20 юли и продължава до 25 август. За съпоставяне летния сезон в Гърция е 4 месеца “, признават от личния състав на най-оборотното лятно заведение.

Този сезон босовете на „ Бедрум “ се сблъскали и с различен проблем, приближаващ от новите концесионери на плажа на Слънчев бряг – хора от обкръжението на братя Маргиии. „ Поискаха двоен наем от следващата година и това автоматизирано значи, че „ Бедрум “ затваря порти. Дискотеката има интернационален патент в това число и за дизайнерския интериор и няма заплаха заведението да бъде изкопирано от новите концесионери на плажа на Слънчака “, споделя осведомен със обстановката. Все отново е допустимо заведението да остане и в Слънчев бряг, защото следващата година още веднъж ще има търг за концесионен контракт на плажа в курортния комплекс. При възможна победа на компания от орбитата на Радо Слънцето, "Бедрум " ще остане.



Лятната дискотека „ Бедрум “, част от плажния комплекс „ Какао Бийч “ в Слънчев бряг, се трансформира в заведение с именита популярност за 12-годишното си битие. Открита през лятото на 2007 година, „ Бедрум “ привличаше най-заможните българи всяко лято, които харчеха умопомрачителни суми. Именно в „ Бедрум “ бе наложена модата на шампанското „ Мое Шандон “, до тогава родните тузари и златотърсачки смучеха уиски, водка ии пък джин. Гъзарията да се върви в „ Бедрум “ и на „ Какао бийч “ бе възпята и от „ Ъпсурт “ в парчето им „ Звездата “, трансформирал се в летен шлагер №1 за 2009 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР