Най-обикновеният аспирин в много случаи успешно замества редица козметични продукти.

...
Най-обикновеният аспирин в много случаи успешно замества редица козметични продукти.
Коментари Харесай

7 козметични ползи от аспирина

Най-обикновеният аспирин в доста случаи сполучливо замества редица козметични артикули. Ето няколко метода, по които можете да го употребявате, показани от Bright Side.

1. Действа като ексфолиант

Аспиринът е отличен ексфолиант, който отстранява мъртвите кафези от лицето. Освен това отстранява непотребното омазняване и понижава разширените пори. Просто го смесете с вода и оставете за няколко минути. Ако имате сензитивна кожа, нанасяйте деликатно, с цел да не я раздразните.

2. Помага при лекуване на акне

Поради противовъзпалителните си свойства аспиринът успокоява акнето. Смачкайте 2 – 3 непокрити хапчета аспирин и ги смесете с лимонен сок. Нанесете сместа върху пъпката и оставете за две-три минути, преди да я измиете. Избягвайте да употребявате тази паста преди излагане на слънце.

3. Намалява кожните петна

Аспиринът съдържа мастноразтворима съставна част, която се употребява в производството на кремове за разчистване и избелване на кожата. Смесете 7 непокрити хапчета аспирин с 3 супени лъжици кисело мляко и една супена лъжица мед. Нанесете върху почистено лице, и оставете маската за 15 минути. Така кожата ви ще остане блестяща и сияеща. Това обезпечава лек пилинг резултат, понижава белезите и петната и предотвратява запушването на порите.

4. Предпазва от пърхут

Мийте косата си с 2 стрити хапчета аспирин, добавени към естественото количество шампоан, което употребявате.

5. Премахва мазолите от краката

Аспиринът оказва помощ за омекотяване на стъпалата и премахване на мъртвата кожа от тях. Стрийте 7 аспирина и прибавете половин супена лъжица лимонен сок, с цел да получите паста. Нанесете сместа върху ходилата и покрийте с топла забрадка. Оставете за 10 минути и по-късно ексфолирайте твърдите места с пемза.

6. Премахнете петната от пот по облеклата

Аспиринът може да даде нов живот и на вашите облекла. Нанесете хапче аспирин, разтворено в топла вода върху потните петна и оставете за една нощ. След това изперете облеклата както нормално и се насладете на резултата.

7. Възстановява развалената коса

Разтворете 4-5 аспирина в чаша топла вода и нанесете на чиста коса. Оставете за 15 минути и изплакнете.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР