Най-нуждаещите се пенсионери ще получат безплатната противогрипна ваксина. Това е

...
Най-нуждаещите се пенсионери ще получат безплатната противогрипна ваксина. Това е
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Бризбейн, Канзас, Колорадо и Пукет ни атакуват тази зима

Най-нуждаещите се пенсионери ще получат безплатната противогрипна ваксина. Това е нова стратегия, за какво са обезпечени ваксини единствено за 10%, не знам. Ваксината не е наложителна. Хората с хронични болести попадат в по-рисковата група за затруднения от грип и имат преимущество. Това сподели основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев в ефира на БТВ.

"Преценили сме да не закупуваме количества, които по-късно да не се постанова да изхвърляме. Всяка година се слагат към 90 000 - 100 000, единствено за пенсионерите сме обезпечили 120 0000, в аптеките също има такива препарати. Това е най-евтината ваксина - към 10 лв. ", добави той.

"Всички промени, които предлагаме в имунизационния календар е за оптимално се приближава до всички европейски страни. Вирусът Коклюш стартира да се демонстрира и в тийнейджърска възраст, поради това имунизирането би трябвало да се възобновява. Наблюдава се пик на морбили в последните три години в Европа. Броят инфектираните със Западнонилска тресчица порастват в Европа. В множеството от случаите тя не се диагностицира ", разяснява основният държавен здравен контрольор.

Д-р Кунчев предвижда, че тази година на територията на страната ни ще върлуват грипните варианти "Бризбейн ", "Канзас ", "Колорадо " и "Пукет ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР