Най-новото заглавие в афиша на Музикалния театър Цигулар на покрива

...
Най-новото заглавие в афиша на Музикалния театър Цигулар на покрива
Коментари Харесай

Цигулар на покрива в класация за музикално събитие на годината

Най-новото заглавие в афиша на Музикалния спектакъл „ Цигулар на покрива ” е в ранглиста за музикално събитие на 2020-та година. До средата на февруари феновете могат да дадат своя избор на страницата на Българска национална телевизия 1 в класацията на предаването „ Вечната музика ”. Зрителите ще посочат сред три номинации кой е техния любимец за месец януари. В началото на идната година всред всичките 12 събития за всеки месец от годината феновете ще посочат музикалното събитие на 2020-та година.
Гласуването е до 15-ти февруари на уеб страницата на Българска национална телевизия 1- https://www.bnt.bg/bg/a/kvartet-eolina-s-50-godishen-yubiley?fbclid=IwAR2i9U2e4FHb-J2F2rDE-VHgIv4TwHX6XkLPf2bqXL9utHIec-_DY6uPDCw
Още с първите си премиерни спектакли в края на януари мюзикълът „ Цигулар на покрива ” се трансформира в събитие за родната музикална сцена. Зрители и рецензия се надпреварват във възторжените си мнения за спектакъла.

„ Нещо хубаво се случва в Музикалния спектакъл – назовава се Цигулар на покрива ”– написа Виолета Цветкова за влиятелно списание. „ Новата българска режисура на мюзикъла на Джери Бок и Шелдън Харник кара публиката да се смее, да си тананика и да плаче по едно и също време. Аплодисментите са за цялата натрупа на Музикалния спектакъл – в някои подиуми пред публиката са повече от 100 души – солисти, хористи, балетисти и музиканти, дирижирани от Юли Дамянов. ”
„ Това е театър, който ще обикнете ” – написа за постановката на Небойша Брадич на „ Цигулар на покрива ” наш уебсайт. Журналистът и изчерпателен ценител на класическите жанрове Петър Галев написа в своя публикация: „ Новата премиера на Националния музикален спектакъл е неоспорим триумф във всяко отношение: избора на постановката, режисурата, сценографията и декорите, хореографията и – несъмнено - вокалната изява и актьорската игра на солистите от театъра ”. Той показва,че спектакълът е друг от тези, които феновете са привикнали и обичат да гледат в Музикалния спектакъл. „ Има моменти, в които те улавя за гърлото и напълва очите със сълзи. И други, в които хуморът извира неподправено от сцената. Това е режисура, която наложително би трябвало да се види! Забележителни функции вършат любимците на публиката Христо Сарафов и Александър Мутафчийски в ролята на Тевие, както и театралните им партньорки Калина Ангелова и Катерина Тупарова в ролята на Голда. ”
Последните дати през февруари, в които можете да гледате „ Цигулар на покрива ” са 6, 7, 8 и 9 –ти. Следващите четири спектакъла на мюзикъла ще са в края на март.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР