Най-новото амплоа, с което се представяше Алексей Петров, но и

...
Най-новото амплоа, с което се представяше Алексей Петров, но и
Коментари Харесай

Демерджиев обяви, че Алексей Петров бил архитект на сглобката

" Най-новото амплоа, с което се представяше Алексей Петров, само че и доста други анализатори го свързваха с това, беше ролята му при съставянето на последния кабинет. Той самият се афишираше като надали не проектант на този кабинет, като медиатор, като поръчител за случването му. Афишира това държавно управление като нещо, което е реалност и механически ще се гласоподава по някое време в Народното събрание. Това за мен е новата роля на Алексей Петров. "

Такава теза изрази някогашният вътрешен министър Иван Демерджиев в ефира на " Нова тв " без обаче да може да приведе доказателства за такова " афиширане ". По думите му тази информация се е потвърждавала " и от други източници ". 

" Имам поради информацията за срещи сред него и Бойко Борисов, срещи сред него и Кирил Петков. Такива, за каквито самият Алексей Петров говореше ", сподели Демерджиев. - " Аз останах с усещане, че той не просто се манифестираше, а и други условия сочеха натам, че той отново беше проектант и поръчител на това, което се случи, и докара до сформиране на държавното управление " - добави.

Всъщност, в едно от последните си тв изявленията Петров съобщи, че познава Борисов (което е известно), както и бащата на Кирил Петков - Петко Петков от десетилетия - около бойните изкуства. Отрече да реди кабинет.

Самото успокоение, с което Алексей Петров е работил последните седмици, даже в деня, в който е погубен, показвало, съгласно Демерджиев, че Петров " не е имал никакви терзания, свързани с предходния му метод на живот, свързани с бизнеса му, свързани с присъединяване му в такива структури, които се характеризират като незаконни от някои ".

" Толкова спокоен, самоуверен, самонадеян - за мен значи, че този човек е вярвал, че е достигнал едно равнище на протекция даже от страна на страната. А кой е имал интерес този човек и подобен човек да бъде отстранен, към този момент би трябвало да дадат отговор прокуратурата и следствието ", разяснява някогашният вътрешен министър, който не загатна, че някогашната барета се е движил с защита, в това число при разстрела си през вчерашния ден.

По отношение на мненията на Петров преди време, който призоваваше някогашния основен прокурор Иван Гешев да се отдръпна, Демерджиев сподели:

" В един миг аз останах с чувството, че този човек, Алексей Петров, се трансформира в представител на всичко това, което докара към идващите процеси и свързвам го с това му качество най-много, тъй като такива апели, аз съм чувал и от други хора, само че не бяха правени обществено, в това число от политици. Той очевидно беше един от дребното хора, които обществено вършиха тези апели и приканяха господин Гешев да се отдръпна ", разяснява Демерджиев. - " Той стартира да се изживява като представител, съгласно мен, само че несъмнено освен инициативно, а това е част от ролята му ", добави някогашният длъжностен правосъден министър.

" Не бих споделил сложено лице, а сериозен фактор. Както го дефинираха - проектант и поръчител на сглобката ", сподели Демерджиев, като отново не стана ясно кой го определя така.

Мотивът за убийството на Петров, съгласно Демерджиев, би могъл да бъде, че е " човек с извънредно доста информация, човек осведомен с генезиса на доста процеси, може би един подобен човек е неуместен ".

Запитан за враговете на Петров, Демерджиев съобщи:

" Има много информация през годините. Те имат врагове, другари. Там са много променливи нещата. Напоследък сякаш с много другари се снабди, само че най-често приятелите са тези, които стигат до опция да наранят най-тежко този, който се е пазил от враговете си ", уточни без да посочва " приятелите ", само че елементарно може да се допусна кого засяга.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР