Най-новият турнир на УЕФА Лигата на конференциите предлага вълнуващи сблъсъци

...
Най-новият турнир на УЕФА Лигата на конференциите предлага вълнуващи сблъсъци
Коментари Харесай

Италиански и английски отбори са приемани за фаворити на старта на 1/4-финалите в Лигата на конференциите

Най-новият шампионат на УЕФА Лигата на конференциите предлага вълнуващи конфликти в четвъртфиналната си фаза. Четири мача ще се изиграят в четвъртък вечер, като три от тях стартират в 22:00 часа, а има и един изтеглен за по-рано - 19:45 часа.

Начало на вечерта ще сложат Гент и Уест Хам. Домакините са носители на Купата на Белгия и сега са в мощна серия, като нямат загуба в последните си седем мача във всички шампионати. В предходния кръг в шампионата Гент се разправи с Истанбул Башакшехир с общ резултат 5:2, въпреки на собствен терен да стигна единствено до 1:1. Преди това белгийците мъчно отстраниха Карабах след дузпи в плейофния кръг във етапа на елиминациите.

Уест Хам е в затруднена позиция във Висшата лига на Англия, само че пък в Лигата на конференциите е безапелационен. Лондончани завоюваха групата си с шест победи от шест мача. После на 1/8-финалите пък последва погром и над АЕК (Ларнака) - 2:0 и 4:0.

На този стадий има още един представител на Белгия - Андерлехт, който приема АЗ Алкмаар. Андерлехт изхвърли Лудогорец в плейофния кръг, а по-късно се оправи и с миналогодишния полуфиналист в Шампионската лига Виляреал - 1:1 и 1:0. Преди това отборът беше в група с Уест Хам, като финишира втори. АЗ пък завоюва своята група с 15 от 18 вероятни точки, а след това отстрани и един от скритите любимци Лацио след два триумфа с по 2:1.

Единственият италиански представител Фиорентина гостува на първенеца на Полша Лех (Познан). “Виолетовите ” са във впечатляваща форма от 10 победи и две равенства в последните си 12 срещи във всички шампионати, което ги прави любимец в тази двойка. Тимът от Флоренция обаче не съумя да завоюва групата си, финиширайки втори зад Истанбул Башакшехир. Последва прекосяване през плейофния кръг, където беше прегазен Базел (общ резултат 7:2), а след това сходна орис застигна и Сивасспор (общ резултат 5:1). Лех обаче не е за подценяване, тъй като на осминафиналите се разправи с Юргорден (общ резултат 5:0). Преди това поляците мъчно пречупиха Бодьо/Глимт - 0:0 и 1:0.

Последният четвъртфинал опълчва Базел и Ница. Сребърният медалист на Швейцария имаше шанс да се падне в една от най-лесните групи в шампионата и излезе от нея като втори. После тимът поредно отстрани Трабзонспор и Слован (Братислава). Французите пък съумяха да завършат първи в своята група, след което на осминафиналите се оправиха с Шериф (Тираспол).

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР