Най-новият магазин на Apple, създаден от Foster + Partners, отвори

...
Най-новият магазин на Apple, създаден от Foster + Partners, отвори
Коментари Харесай

Новият магазин на Apple - трансформация по френски СНИМКИ

Най-новият магазин на Apple, основан от Foster + Partners, отвори порти на Шанз-Елизе в Париж. Богато украсената постройка в жанр " Beaux-Art " е овладяна посредством " деликатно преплитане на няколко пласта история със модерни, осветени и привлекателни пространства ".

Посетителите влизат в него през хубав орнаментиран проход от 19-ти век, ограден от изложбени пространства, преди да бъде ориентиран към новоучредения " cour intérieure " (вътрешен двор).

Дизайнът е резултат от тясното съдействие сред екипът на Foster + Partners и основния дизайнер на Apple, сър Джонатан Ив, който работи доста от постройките на Apple по света, в това число Piazza Liberty в Милано, Мичиган Авеню в Чикаго и Regent Street в Лондон, споделя archdaily.com. Колаборацията им основава неповторим интериор, наподобяващ типичния парижки апартамент, деликатно преплитайки няколко пласта история със модерни, осветени и привлекателни пространства. Оцелелите истински елементи на историческата постройка са деликатно реставрирани и включени в дизайна, в синхрон с динамични съвременни интериорни пространства. Входът е през хубав

@ins_sub:пасаж от 19. век

към реновирания двор с огромни дървета. Ефектен калейдоскопски слънчев покрив, с огледални пирамиди, отразява слънчевата светлина върху вътрешните фасади и пода. Калейдоскопът, затрупан с фотоволтаични панели, отразява фрагментирани изображения, а резултатът се трансформира денем и нощта. По този метод до момента в който се движите през постройката, ви се предлага ново прекарване от всеки ъгъл. В непосредствена непосредственост до двора има по-тихи пространства - зелени стени и места за сядане, създаващи идеалното място за посетителите да релаксират на мира. Вътре в постройката

@ins_sub:красиво стълбище от мрамор и дърво

води до горните етажи. Първоначално проектирана като сбирка от буржоазни жилища, постройката е минала през разнообразни промени в годините. Новият дизайн има за цел да възроди истинския дух, като възвърне детайлите и взаимосвързаните пространства на парижкия апартамент от 19 век. С последната реставрация в постройката се преплитат динамично новото и остарялото. Това пластово преместване на мащаба и стила разрешава на посетителите да оценят историята на самата локация. Всяка от стаите има балкони, които се отварят към " Шанз-Елизе ", на фона на Париж и панорама към Айфеловата кула.

„ Вече 10 години си сътрудничим с Foster + Partners и съм разчувствуван, че завършихме един специфичен план дружно. Обичам Париж - очарованието и привлекателността на града са включени в мащаба и силата на " Шанз-Елизе ", а магазинът на " Епъл " е продължение на тази жизнеспособност, увита в историческата обвивка, с деликатно сравнение на новото и остарялото ”, отбелязва Сър Джонатан Ив, основен дизайнер на Apple.

Интересен е фактът, че постройката е била дом на авиационния талант Алберто Сантос-Дюмон, разяснява Stefan Behling от Studio Foster + Partners. Почитан от мнозина като един от първите хора, които летят със аероплан - Сантос-Дюмон е бил визионер, чиято иновация и креативност е съдействала доста за развиването на авиационната промишленост, такава каквато я познаваме през днешния ден. Новооткритият магазин ознаменува визията и прозрението на такива пионери, като основава пространство, което предизвиква творчеството и нововъведенията във всички сфери на живота.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР