Най-новият локомотив на БДЖ, който е 11 поред от договора

...
Най-новият локомотив на БДЖ, който е 11 поред от договора
Коментари Харесай

Най-новият локомотив на БДЖ носи имената на двама български владетели

Най-новият локомотив на БДЖ, който е 11 подред от контракта за доставка на 15 нови локомотива Смартрон, дойде предварително преди няколко дни в България и към този момент направи няколко пътувания. Той е първият, който ще носи името на двама владетели - Царете Петър IV и Иван Асен I от династията Асеневци - създатели на Втората българска страна.

Всеки един от новите локомотиви разполага със характерен QR код, при сканирането на който посредством мобилно устройство се появява информация за историята на владетеля, на който е наречен локомотива. Друга забавна детайлност е, че на челото на всеки Смартрон е изобразена по една писмен знак от глаголицата, което е самобитен метод за разпространение и предпазване на българските полезности и богата история.

Останалите четири локомотива от осъществената поръчка ще бъдат разполагаем на БДЖ до края на годината. Благодарение на доставката на нови локомотиви и осъществяването на ремонтната стратегия, сдружението към този момент разполага с нужния запас за осъществяване на Графика за придвижване на влаковете, откакто е преодолян систематичния дефицит на локомотиви.

Локомотивите Смартрон, с които БДЖ към този момент разполага, се движат в съставите на влакове по направленията София-Бургас-София, София-Варна-София, София-Свиленград-София и София-Кулата-София.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР