Най-новият културен фестивал - SoFest 2018 – Западни Балкани ще

...
Най-новият културен фестивал - SoFest 2018 – Западни Балкани ще
Коментари Харесай

Балкански културен фестивал за първи път в София

Най-новият културен фестивал - SoFest 2018 – Западни Балкани ще се организира от 9 до 13 май. Той ще предложи богата и забавна стратегия на няколко местоположения в София – Sofia Live Club, Централен боен клуб и градинка „ Кристал “.

Намерението на уредниците е SoFest да стане годишен, обичаен фестивал на София, и да притегля както българска, по този начин и задгранична публика.

Тази година музикалното събитие е отдадено на страните от Западните Балкани. За да бъде показана част от богатата духовна палитра на народите, живеещи на Балканите и по покана на уредниците, Теодосий Спасов основава джаз групировката Western Balkans Band BG, в която се включват световноизвестни музиканти от Албания, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора и Македония.

Влатко Стефановски, Васил Хаджиманов, Йелена Йовович, Амар Чесляр и Дритан Хекурани ще открият фестивала със специфичен концерт на 9 май от 20 часа на сцената на Sofia Live Club.

В Деня на Европа публиката ще може да се наслаждения на музиката на шестима виртуози от балканските страни, събрани от концепцията за общите корени на своята история и просвета.

В този концерт те показват неповторимото звучене на балканската музика, наситена с живот, с непостижим темп и спонтанност. Фестивалът ще продължи с богата културна стратегия за дребни и огромни в Централен боен клуб на 13 май.

Сред акцентите в нея са детско илюзионно шоу с артиста – магьосник Ненчо Илчев и спектакълът на Камен Донев „ Възгледите на един преподавател за националното творчество” и показване на филми от България и страните от Западните Балкани.

Създателите на обществения план „ Маргаритка” Вики Терзийска и Яна Липованска ще провеждат караоке празненства за малчуганите с известни детски български песнички.

В рамките на SoFest 2018 ще се организира комерсиално ревю за домашни и био артикули в градинката „ Кристал” от 10-и до 13 май в това число.

SoFest 2018 е част от календара на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и ще премине под патронажа на министър Лиляна Павлова и кмета на София Йорданка Фандъкова.

Фестивалът се организира със съдействието на министерството за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018, Столична Община и на посолствата на страните от Западните Балкани в България.
Теодосий Спасов
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР