Най-новият кораб на Изпълнителната агенция за проучване и поддържане на

...
Най-новият кораб на Изпълнителната агенция за проучване и поддържане на
Коментари Харесай

Най-новият кораб получи официално своето име в Русе

Най-новият транспортен съд на Изпълнителната организация за изследване и поддържане на река Дунав получи публично своето име в Русе.

Плавателният съд носи името на най-големия български приток на река Дунав - Искър. Негова кръстница стана русенският юрист Анета Ангелова, а на церемонията участва министърът на превоза и известията Николай Събев.

Маневреният транспортен съд ще може независимо да прави корекции на речното дъно в сериозните сектори на реката.

" Искър " е издигнат в корабостроителницата в Гюргево с европейско финансиране. Неговото предопределение е да подсигурява естественото мореплаване в българския сектор на река Дунав.

През последните 10 години Агенцията обнови своя флот с помощта на сполучливо осъществени планове за над 45 милиона лв., привлечени по оперативните стратегии в бранш " Транспорт " и Механизма за свързване на Европа.

Благодарение на европейското финансиране за поддържането на корабоплаването в българския сектор на реката се грижат моторен транспортен съд " Дунав 1 ", хидрографен катер и моторен транспортен съд " Осъм ", както и най-стария транспортен съд във флота на ИАППД – моторен транспортен съд " Вит ".



Автор: Венета Николова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР