Най-новият електромобил на южнокорейската компания Kia е миниатюрният модел Ray.

...
Най-новият електромобил на южнокорейската компания Kia е миниатюрният модел Ray.
Коментари Харесай

Новият евтин градски електромобил на KIA - ето на каква цена

Най-новият електрически автомобил на южнокорейската компания Kia е дребният модел Ray. В най-малката си настройка моделът има място единствено за един човек и е повече от наличен, написа Bloomberg. Колата ще се продава на базова цена от 20 000 $, като това е най-евтиният лек автомобил на южнокорейската марка, който е захранван напълно с акумулатори.

Ray е последното предложение, което излиза на пазара в разгара на неспиращата ценова война, при която започващите фирмите се състезават да оферират евтини по-евтини разновидности на своите модели.
 Снимка 634749
Източник:

Над 6000 души към този момент са създали предварителна резервация с депозит през последните 20 работни дни, откогато марката, която е част от групата на Hyundai, разгласи, че ще пусне модела.

Колко коства?

Едноместната версия може да бъде закупена за към 20 000 $ като за жителите на Сеул тя е още по-евтина - 16 000 $. Причината - предлаганите от града дотации за електрически автомобили.

Цената на четириместния модел е малко по-висока - 22 000 $.

Батерията на транспортното средство предлага към 200 километра пробег с едно зареждане, като главната целева група са жителите на градовете с построена зарядна инфраструктура. Пълното зареждане на батерията лишава към 40 минути.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР