Най-новите американски изследвания на физическата активност са пълни с добри

...
Най-новите американски изследвания на физическата активност са пълни с добри
Коментари Харесай

Какво ни носят 11 минути спорт на ден

Най-новите американски проучвания на физическата интензивност са цялостни с положителни вести за тези, които все нямат време за съществени натоварвания.

Според второто издание на наръчника Physical Activity Guidelines for Americans (първото е от 2008 г.), основан на продължителни изследвания на връзката сред физическите извършения и здравето, нужното време за спорт за възрастните е едвам сред 75 и 150 минути на седмица.

Но приказваме за съществено натоварване, а не за безгрижна разходка в парка.

 Снимка 311874

Източник: iStock

Което прави по някакви си едвам 11 минути дневно интензивно потене, против които бонусите са повече от атрактивни. Ето единствено някои от тях:

Понижен риск от сърдечно-съдови болести, хипертония, диабет, както и от най-малко 10 типа ракови болести Понижен риск от меланхолия, деменция и тревога Подобряване на качеството на съня Поддържане на непрекъснато тегло без фрапантни диети По-здрави кости, по-нисък риск от счупвания при рухване.

Нека въпреки всичко да повторим - става дума за извършения, които ще разтуптят сърцето и ще подложат на тестване мускулите ни.

 Снимка 334696

Източник: iStock

Разбира се не е належащо да се включим в маратон или да рискуваме да се контузим - задоволително е да вървим бързо (ама в действителност бързо), да поиграем волейбол, да съберем с весло листата от двора, да потичаме в парка и даже да носим тежки покупки от магазина.

Сред предложените от американските експерти ежедневни " хитрини " е да паркираме надалеч от вкъщи и офиса, с цел да вървим всеки ден пеш, и да не употребяваме асансьора.

Важно е да вършим това в действителност всеки ден, от понеделник до неделя, и да знаем, че няма да ни навреди, в случай че умножим 11-те минути най-малко по две или по три дневно.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР