Най-новата тапа в Пловдив вече е факт. След като в

...
Най-новата тапа в Пловдив вече е факт. След като в
Коментари Харесай

Настроиха светофара и не може да се кара СНИМКИ

Най-новата запушалка в Пловдив към този момент е реалност. След като в сряда от Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “ изпратиха механически екип да пренастрои светофарите, прекосяването през кръстовището на бул. „ Никола Вапцаров “ и ул. „ Константин Геров “ ужасно се затрудни, оплакаха се изнервени водачи. Върволици от коли се натрупат чак до Коматевско шосе, като се чака по 3-4 зелени сигнала, с цел да се премине в посока „ Камела “. В сряда към 20 ч. вечерта опашката от чакащи даже не можеше да се събере в сектора сред двата светофара и колите се трупаха и около акведукта до надлеза.

Както Марица.бг писа, през вчерашния ден светофарът беше краткотрайно изключен за пренастройване, като беше въведено полутурбинно светлинно контролиране, пропускащо коли по булеварда единствено в една посока – в платното запад-изток или назад. Целта беше да се улесни правенето на ляв завой от „ Н. Вапцаров “ и да се понижат предпоставките за ПТП.

Настройката обаче очевидно не е направена като хората и би трябвало още да се пипне, с цел да не стават тапи, късащи нервите на водачите и затрудняващи трафика.

„ Работим по въпроса. Необходими са ни още ден-два, с цел да се напаснат етапите на светофара по този начин, че да не стават тапи и придвижването да се възстановява “, споделиха от общинското дружество за Марица.бг.

На днешната сесия на Общинския съвет кметът изясни, че хаосът в трафика се дължи на обстоятелството, че Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “ е без шеф.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР