Най-новата система за обмен на информация между корабите и самолетите

...
Най-новата система за обмен на информация между корабите и самолетите
Коментари Харесай

Най-новият миноносец на Япония включи американска ПРО

Най-новата система за продан на информация сред корабите и самолетите на Съединени американски щати е открита на ескадрения противоракетен миноносец " Мая ", който към този момент е в състава на Военноморски сили на Япония, заяви ТАСС.

Това му разрешава незабавно да получава данни за ракетите и самолетите на съперника , даже в случай че още не са забележими на радарите на самия транспортен съд, заяви вестник Yomiuri.
 В Русия следят деликатно за ракети с дребен и междинен обхват в Япония
В Русия следят деликатно за ракети с дребен и междинен обхват в Япония

Споразумението Вашингтон-Токио навършва 60 година и може да породи нови затруднения

Според изданието, тази система на обмена на информация в действителност включва миноносеца " Мая " в структурата на Противовъздушната защита на Съединени американски щати за Далечния Изток. Тя значително покачва опциите за прихващане на китайските крилати ракети и балистичните ракети на КНДР, написа изданието.

С тази система е оборудван единствено миноносецът " Мая " . Системата ще бъде предоставена и на ракетния миноносец " Хагуро ", който се възнамерява да бъде възложен на Военноморски сили на Япония през март 2021 година
 Япония изпрати унищожител в Близкия изток
Япония изпрати унищожител в Близкия изток

Япония доста рядко взе участие в сходни интернационалните задачи

С тази система ще бъдат оборудвани и 13 самолета за ранно предизвестие E-2D, които Япония има намерение да закупи от Съединени американски щати.

Миноносецът " Мая " с компютърната система за следене и ориентиране Aegis ще бъде ситуирана в японската военноморска база Йокосука на входа на Токийския залив. Само там имат ракети SM-3 Block IIA.

Тези ракети са създадени взаимно от експерти на Съединени американски щати и Япония . Те се отличават от предходните модификации с новото разтягане на нараствания диаметър на корпуса, което разрешава да бъдат снабдени с по-мощни мотори.
 Япония основава звено за отбрана от галактически закани и технологии
Япония основава звено за отбрана от галактически закани и технологии

Нарастват опасенията, че Китай и Русия желаят да деактивират или унищожат спътници

Както утвърждават конструкторите, ракетите SM-3 Block IIA вследствие на това тя лети повече (до 1000 км) и може да прихване балистична цел на височине до 500 км.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР