Най-новата политическа сила - “Продължаваме Промяната, се появи преди два

...
Най-новата политическа сила - “Продължаваме Промяната, се появи преди два
Коментари Харесай

"Ангелите на Кирил" ще доминират в парламента

Най-новата политическа мощ - “Продължаваме Промяната ”, се появи преди два месеца, а към този момент е първа парламентарна мощ с 67 депутати. Сред тях има малко разпознаваеми лица в народен мащаб като лидерите  Кирил Петков и Асен Василев, Ицо Хазарта  и още няколко души, които видяхме при представянето на групировката. С много условности към тази група може да добавим  Константин Бачийски  - водачът на “Средноевропейска класа ”, и  Hacтимиp Aнaниeв , който откакто мина през няколко партии, в момента е водач на  “Волт “. Двамата спомагаха за регистрацията на ”Продължаваме Промяната “ пред ЦИК.

Не е ясно по какъв начин е ставал подборът на кандидат-депутатите, резултатът е млада и цветна парламентарна група на Политическа партия. На пръв взор в нея доминират дамите, получили положително обучение в западни университети. Те успешно бяха кръстени “Ангелите на Кирил ”.

По-важно от това е кой ще написа законите в Народното събрание. По тв изявите съдим, че  Лена Здравкова Бориславова - с право в СУ и магистратура в Харвард, ще бъде сред юридическите остриета на Политическа партия.  Тя е една от трите българки в класацията “30 под 30 ” на списание “Форбс ” за Европа, а предходната година бе отличена за млад правист на годината. Законите ще пишат и адвокатите  Петър Куленски  от правна адвокатска фирма “Русков и сътрудници “,  Рена Стефанова  от Русе и  Васил Стефанов . В тази подгрупа са  Мирослав Иванов, Никола Минчев  и нотариус  Милен Матеев .

Културата и образованието евентуално ще бъдат грижа

на зам.-директора по образователната активност в британската гимназия в Бургас  Христо Симеонов , който в този момент е един от ръководителите на клуба по „ Дебати и ораторско изкуство “ в АЕГ, а преди е приключил ССУМОР „ Ген. Владимир Заимов “, учил е и философия в СУ и Московския държавен университет. От Варна идва и  Благовест Белев,  експерт в региона на висшето морско обучение.  Христо Йорданов Даскалов  пък е професор от Пловдив, доктор, началник селекция “Безопасност на храни ”. В тази група е и Юрий Козлов /София област/- лингвист, който работи като преподавател.  Цветелина Калинова Симеонова-Заркин пък е учител в  Лесотехническия университет в София. В групата на Политическа партия ще бъде  Андрей Гюров  - преподавател по финанси в Американския университет в България и 5-кратен първенец на България с бейзболния тим „ Бизоните “. През 2019 година изкачва връх Монблан, а в свободното си време практикува тенис, ски, голф, кайтсърф и мотоциклетизъм. Гюров има 2 % в софийското сдружение „ Йонтех инженеринг “. 

В тези ковидни времена в групата няма доста медици 

Всъщност, там са две дами -  Йорданка Костадинова и Галина Георгиева  - първата е фармацевт, а втората - работи като здравна сестра от 1999 година И двете идват от Добрич.

Чисти икономисти в групата също няма доста - такива са отново две дами -  Радостина Ценова  - с над петнадесетгодишен опит и специализации в София, Ню Йорк и Бостън. Към сегашния миг тя се занимава с предприемачество и нововъведения, като ръководи интернационален инвеститорски клуб. Другият икономист е  Венеция Огнянова Нецова-Ангова . Венеция е приключила “Международни стопански връзки ” в УНСС и има спомагателни квалификации от интернационалните обучителни институции – по предприемачество от Университета „ Чейпъл хил “ (Северна Каролина) и Университета „ Бабсън “ (Бостън)
Като прескочим потомствения архитект  Йордан Терзийски  от Велико Търново и урбаниста  Юлия Иванова  от Перник, бързо стигаме до най-големите групи в групата на Политическа партия - майсторите на стартъпа и предприемачите.

Има няколко депутати в Политическа партия, които са се специализирали в 

основаване, лансиране и продажба на стартъпи

Самият  Кирил Василев  е подобен вид.  Дани Лорер  - е основал няколко стартъпи /FranceBusinessPlus, Optiim/, които по-късно сполучливо е продал. От тази група е  Димитър Ташев  /Бургас/ - той сега стартира стартъп, предопределен за бизнеса, и ще профилира пощенските адреси на хората.

Стоил Стоилов  пък е програмист на мобилни приложения. Работи по голям брой планове за цифрова промяна в Западна Европа и изнася лекции на интернационалните конференции по бизнес разбор. От май до септември 2021 година бе консултант на служебния министър на финансите Асен Василев. Програмист е и  Велико Митков Минков, а Михал Камбарев  е съучастник и шеф на IT компания, работеща в областта на недвижимите парцели.

В групата са и хора като  Иван Маркос Христанов -  финансист, изграждащ една от най-големите новостартиращи компании в България, стратегически консултант на голям брой млади компании, както и  Георги Стамов  от Кюстендил - специалист по осведомителни технологии и цифрови трансформации.  Александра Стефанова Милчева  пък е специалист по киберсигурност

Една от главните фигури в групата на Политическа партия ще бъде и  Виктор Насър , който има дълготраен опит в софтуерния бранш. Насър бе консултант на Кирил Петков по време на служебния кабинет по въпросите, свързани с работата на задграничните търговски служби на България. 
Така прекосяваме към 

представителите на бизнеса в групата на Политическа партия

Бизнесмените са водени от Николай Събев - притежателят на “Еконт “. Той може би е най-опитният предприемач в Политическа партия. Най-младият е  Милко Пенев, който  разработва план „ Колагенови импланти от човешки колаген “, финансиран от “Америка за България ”. Пенев е на 24 години.

Малък сполучлив бизнес развива Ивайло Шотев - управлява „ Гален-Фарма “ – с. Калугерово, която създава медикаменти, хранителни добавки и козметика.  Марин Шишев  от Разград е финансист, търговец на етерични масла.

Интерсен бизнес има и  Стоян Георгиев.  Той е водач и основава една от първите авиационни компании за селскостопанска авиация в България и образователен център за водачи. Обучил е към 40 летци в гражданската авиация.

Пламен   Шaлъфoв  също има забавен бизнес  -  в областта на модата и дизайна. В момента е съучастник в сполучлив български фешън бранд, ориентиран напълно към интернационалните пазари.

Искрен Митев пък е съосновател на ESCREO – компания, произвеждаща функционални бои, които трансформират всевъзможни повърхности в магнитни бели дъски.

В групата на предприемачите е и  Владимир Табутов от Благоевград . Дълги години той има общ бизнес с Иван Чапов, в това число в сполучливата компания „ Хидроенергийна компания ” АД /ХЕК/. През 2019 година обаче те се разделят - Табутов напуща ХЕК, напуща “ХК Орбита ” ЕООД, с която двамата с Чапов взеха през 2014 година оценения на 1 288 640 лева някогашен комплекс „ Орбита ” до Благоевград и го трансфораха в съвременен хотел. Излиза и от компания “Ридина ” ООД, както и от управлението на “Катарино СПА хотел ” ЕАД, чиито едноличен притежател на капитала от 10 млн. лева е ХЕК. В последните години Владимир Табутов записва лична компания - “ПВ Покровник ” ЕООД - за изследване, планиране, строителство и употреба на фотоволтаични централи – главната активност на компания ХЕК. 

Табутов има и други ползи, в управлението е на ФК “Пирин ” и в Гражданска самодейност за дейна народна власт. С планове за възобновима сила за създаване на вертропаркове, фотоволтаични централи се занимава и  Радослав Стефанов Рибарски от Стара Загора. 

В редиците на Политическа партия има и някогашни партийци  

Искрен Арабаджиев , който става народен представител от Политическа партия, може да го срещнете на предизборни плакати на Демократична България. Това е по този начин, тъй като Арабаджиев стана заместник-кмет на регион „ Студентски “ – Столична община. Бакалавър е по “Икономика ” и магистър по " Счетоводство и одит ” към Стопански факултет на СУ „ Св. Климент Охридски ”.  Антон Тонев  е бил кандидат- общинар във Варна през 2015 година от една шарена коалиция, в която влизат и Реформаторският блок, и Вътрешна македонска революционна организация.

И най-после - публицистите. В Политическа партия те са двама -  Антония Димитрова  от Шумен е работила малко в БНР-Радио Шумен и след това пет години в разградския вестник “Екип-7 “
Петър Миланов,  който ще бъде народен представител от Видин, е бил репортер, редактор, сътрудник в няколко медии, в това число: БНР, Българска национална телевизия, Агенция „ София прес “, вестник „ Демокрация “. 

Петьо Цеков,
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР