Най-новата лента "1917", посветена на Първата Световна война, предизвика интерес

...
Най-новата лента "1917", посветена на Първата Световна война, предизвика интерес
Коментари Харесай

Номинираният за Оскар 1917 - eдна лична история за войната

Най-новата лента "1917 ", отдадена на Първата Световна война, провокира интерес у българската аудитория (както и измежду чуждата) преди появяването ѝ на огромен екран, а кино критиците дадоха висока оценка на кино лентата.

Неслучайно тази продукция бе номинирана за тазгодишните награди,,Оскар‘‘ в цели 10 категории. Очакванията са лентата да бъде отличена с няколко статуетки на церемонията, която ще се организира на 9 февруари в Лос Анджелис. Само да напомним, че филмът към този момент взе две оценки "Златен глобус " за постановка и най-хубав филм "драма ".

Раздадоха премиите "Златен глобус ". Вижте спечелилите

Освен тематиката за Първата Световна война, "1917 " е мощен и поради персоналната история, която споделя. Става дума за двама другари, които са измежду многото английски бойци на фронта. Сюжетът се върти към Блейк и Шефийлд. Те би трябвало да прекосят вражеската линия, защото имат задача – да отидат до 8-и полк, с цел да предадат едно доста значимо известие на главнокомандващия Мендес – да спре нападението против германците.

По този метод ще спасят 1600 бойци да попаднат в гибелен капан, квалифициран от германците, а измежду тях е и родният брат на Блейк. Разбира се, двамата младежи са изправени пред значително перипети, а чувството за гибел e неизбежно. Когато става дума за война волята за независимост е над всичко...

"Жокера " води с 11 номинации за премиите "Оскар ", ето и другите

Режисьорът на лентата Сам Мендес базира тази история на роман, предаден от дядо му – Алфред Мендес, който е бил на фронта по време на войната. Неслучайно филмът е отдаден точно на него.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР