Най-новата галерия на Пловдив - Капана“, официално отвори врати. Голямата

...
Най-новата галерия на Пловдив - Капана“, официално отвори врати. Голямата
Коментари Харесай

Стълпотворение от ценители разгледа галерия Капана СНИМКИ

Най-новата изложба на Пловдив - „ Капана “, публично отвори порти. Голямата експозиция „ Избрано от фонда на Община Пловдив “ показа картини, които до момента не са били притежание на жителите. Същински шедьоври на едни от най-великите актьори на града под тепетата. Куратор на изложбата е шефът на Градска художествена изложба ​- Пловдив Красимир Линков.

На първокласното разкриване през вчерашния ден участваха ​председателят на Общинския съвет Савина Петкова, заместник-кметът по просвета и туризъм инж. Александър Държиков, кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов, арх. Петко Костадинов, който дружно със свои млади сътрудници създаде архитектурния план за новата изложба, кметовете на регионите „ Източен “ и „ Южен “ - Николай Чунчуков и Борислав Инчев, художници, интелектуалци, представители от всички креативен гилдии в града под тепетата, медии, галеристи, ценители на изкуството, стотици жители, които часове наред препълваха двата етажа на новото пространство.

За дебютната галерия в изложба „ Капана “ са включени произведения, купувани от Община Пловдив в продължение на повече от 30 години. Красимир Линков е имал нелеката задача да подбере 250 произведения от близо 3000 художествени творби. Крайният резултат са позитивните страсти на гостите, които не останаха скрити от обективите на фотографите. На по чаша вино и в приятна компания пловдивчани и чужденци влизаха и излизаха, разясниха, снимаха и се вълнуваха към впечатляващата сбирка от живопис и графика. Галерия " Капана " ще работи без почивен ден, а изложбата може да бъде прегледана от 9:30 до 18:00 часа до 4 август с вход свободен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР