Най-новата американска ядрена подводница Колорадо“, която струва 2,7 милиарда долара,

...
Най-новата американска ядрена подводница Колорадо“, която струва 2,7 милиарда долара,
Коментари Харесай

САЩ пуснаха на вода страшно атомно чудовище

Най-новата американска нуклеарна подводница „ Колорадо “, която коства 2,7 милиарда $, публично бе въведена в бойния състав на Военноморски сили на Съединени американски щати, осведоми БГНЕС. Церемонията по въвеждането на подводницата в строя се организира във военноморската база в Гротън, щата Кънектикът.

На събитието участваха сенаторът демократ от Колорадо Майкъл Бенет и министърът на военноморските сили на Съединени американски щати Ричард Спенсър, който назова подводницата " софтуерно и иновационно знамение ".
Изграждането на „ Колорадо “, която принадлежи към класа многоцелеви подводници „ Вирджиния “, стартира през март 2012 година Тя 15-ата подводница от този вид, на въоръжение в американския флот. Тя е с водоизместимост 7800 тона. Изградена е от корабостроителната компания General Dynamics Electric Boat.
Подводниците клас " Вирджиния " са предопределени за битка с подводници и кораби, за разузнаване и трансфер на части от специфичните сили. " Колорадо ", чиято дължина е към 115 метра, може да побере до 134 души екипаж и може да носи на борда крилати ракети „ Томахоук “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР