Най-ниските температури през февруари у нас ще бъдат между минус

...
Най-ниските температури през февруари у нас ще бъдат между минус
Коментари Харесай

От минус 10 до плюс 22 градуса ни чакат през февруари

Най-ниските температури през февруари у нас ще бъдат сред минус 10 и минус 5 градуса, а най-високите - сред 17 и 22 градуса.

Това заяви за Българска телеграфна агенция Красимир Стоев - синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология. По думите му чака се междинната месечна температура през февруари да бъде към и над нормата, която в Северна България и по високите полета е от 0 до 2 градуса, в Южна България и по Черноморието - сред 2 и 5 градуса, а в планините - сред минус 8 и минус 3 градуса. Месечната сума на преваляванията ще бъде към и под нормата, която за равнините е сред 30 и 50 литра на квадратен метър, в планините - сред 40 и 70 литра на квадратен метър, за Рило-Родопския масив и Странджа е от 60 до 100 литра на квадратен метър.

През първото десетдневие температурите ще бъдат по-високи от нормалните, макар че през последните дни от интервала доста ще се намалят. Вероятността за превалявания на повече места има през втората половина от интервала, като в края на десетдневието в Северна България и по високите полета дъждът ще премине в сняг. През второто десетдневие динамичността на атмосферните процеси ще бъде нараснала. Температурите ще се намалят още и ще бъдат близки до нормалните. Ще има чести превалявания: в Северна България - най-вече от сняг, а в Южна и по Черноморието - от дъжд. И през последното десетдневие на февруари ще се задържи динамично и изменчиво, с температури близки до обичаните. Вероятност за превалявания ще има към 22,25 февруари и в края на месеца.

В климатичната информация на Национален институт по метеорология и хидрология се отбелязва, че повишаването на продължителността на деня през февруари води до увеличение на слънчевото греене и до намаляването на мрачните дни. Обикновено снежната завивка в равнините е нетрайна, а преваляванията - малко. Характерно за месеца е огромната динамичност на атмосферата, което е причина за внезапни промени на времето. Понякога се следят доста интензивни нахлувания на арктичен въздух, снежни виелици и внезапно захлаждане. При такива ситуации се е случвало да замръзне морето по Черноморието. При други случаи при нахлувания откъм Средиземноморието се следят аномални стопляния, предвестници на пролетта.

Според астрономическата информация при започване на февруари слънцето изгрява в 7 часа и 42 минути, а залязва в 17 часа и 38 минути. Продължителността на деня е 9 часа и 55 минути. В края на месеца слънцето изгрява в 7 часа и 04 минути, а залязва в 18.00 часа и 14 минути. Продължителността на деня е 11 часа и 09 минути. Фазите на луната през февруари са: на 2 февруари - първа четвърт, на 9 февруари - пълнолуние, на 16 февруари - последна четвърт, а на 23 февруари е новолуние.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР