Най-ниските температури през април у нас ще са между минус

...
Най-ниските температури през април у нас ще са между минус
Коментари Харесай

Времето през април: Очакват ни температури от минус 3 до 29 градуса

Най-ниските температури през април у нас ще са сред минус 2 и 3 градуса, а най-високите - сред 24 и 29 градуса. Има възможност за минимални температури, близки до 0 градуса, които ще продължат до към 20 април. През април се чака междинната месечна температура да бъде към и под нормата, която за по-голямата част от страната е сред 11 и 13 градуса, по Черноморието и във високите полета - сред 9 и 11 градуса, а за планините - от минус 5 до 2 градуса.
Месечната сума на преваляванията приблизително за страната ще бъде към и под нормата, която за равнините е сред 40 и 70 литра на квадратен метър, а в планинските региони - сред 60 и 100 литра. Месецът ще стартира с температури, близки до нормалните, в източните региони и по-ниски. През първите дни основни превалявания не се чакат. През втората половина от първото десетдневие, температурите ще останат близки и малко по-ниски от нормалните. Ще се основат условия за превалявания, като има дребна възможност краткотрайно и да са с по-голям обсег и активност.
През второто десетдневие температурите още веднъж ще бъдат близки и по-ниски от междинните за интервала. Времето ще бъде изменчиво, ще има и валежи, с по-голяма възможност към 12 април и в интервала 15-18 април. И през третото десетдневие по-вероятно е да се резервира динамичността на атмосферата. Остават изискванията за превалявания, само че към този момент най-вече в следобедните часове, краткотрайни, с петнист темперамент и с друга активност, тук-там съпроводени и от гръмотевици. Повече слънце ще има до обяд. Температурите ще се покачат и към този момент ще се двоумят към стойности, близки до нормалните.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР