Най-ниските температури през април у нас ще са между минус

...
Най-ниските температури през април у нас ще са между минус
Коментари Харесай

Сериозна температурна амплитуда ни очаква през април

 Най-ниските температури през април у нас ще са сред минус 2 и 3 градуса, а най-високите – сред 23 и 28 градуса. Вероятност за минимални температури, близки до 0 градуса, има докъм средата на месеца, настояват синоптици.

През април се чака междинната месечна температура да бъде към и над нормата, която за по-голямата част от страната е сред 11 и 13 градуса, по Черноморието и във високите полета – сред 9 и 11 градуса, а за планините – от минус 5 до 2 градуса.

Месечната сума на преваляванията приблизително за страната ще бъде към и над нормата, която за равнините е сред 40 и 70 литра на квадратен метър, в планинските региони – сред 60 и 100 литра на квадратен метър.

В началото на април температурите ще се намалят. Очакват се и превалявания, ще има и дъжд, и сняг. По-чести, на повече места и повече като количество ще са в западната половина от страната. Главно там дъждът ще минава в сняг. След средата на десетдневието температурите ще се покачват, преваляванията ще намалеят.

В края на първото и началото на второто десетдневие вероятността за превалявания е дребна, само че ще се усили към 12-13 април и ще остане нараснала до края на десетдневието. Температурите ще са близки до нормалните.

В началото на третото десетдневие вероятността за превалявания остава нараснала, а температурите последователно ще се покачват. Около средата на интервала се чака релативно стабилизиране на атмосферата и температури към и по-високи от нормалните. Към края на месеца има възможност времето да стане неустойчиво, със следобедни превалявания и гръмотевици.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР