Най-ниските минимални температури у нас през юли ще се движат

...
Най-ниските минимални температури у нас през юли ще се движат
Коментари Харесай

Времето у нас през юли: От 13 до 39 градуса

Най-ниските минимални температури у нас през юли ще се движат сред 13 и 18 градуса, а най-високите оптимални температури - сред 34 и 39 градуса.

Това сочи дълготрайната прогноза на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Очаква се през юли тази година междинната месечна температура да бъде към и над нормата, а месечната сума на преваляванията - към нормата.

Месецът ще започва с горещо време, като оптималните температури ще са сред 30 и 35 градуса. Възможно е на обособени места в следобедите да превали и прегърми.

Вероятността за превалявания ще понижава към средата на първото десетдневие. През втората половина от този интервал още веднъж се чакат превалявания, гръмотевични стихии и градушки. Температурите ще се намалят, само че ще останат близки до нормите, предвиждат синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология.

В началото на второто десетдневие градусите ще паднат още, преваляванията ще се задържат. Около средата и до края на десетдневието ще има повече слънце, а температурите ще скочат, като в края на интервала ще са по-високи от междинните за сезона.

През третото десетдневие на юли ни чака най-вече слънчево, изсъхнало и горещо време. Краткотрайни следобедни превалявания с гръмотевици са вероятни тук-там първоначално и в края на интервала.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР