Най-ниски са дневните разходи в Слънчев бряг (35.73 паунда), а

...
Най-ниски са дневните разходи в Слънчев бряг (35.73 паунда), а
Коментари Харесай

България е най-изгодната лятна дестинация за британците

Най-ниски са дневните разноски в Слънчев бряг (35.73 паунда), а най-високи - Соренто, Италия (163.2 паунда).

Още по тематиката
Туристическият отрасъл не е единомислещ в оценката си за увеличаващия се брой задгранични служащи в бранша

Марините и продажбите на лодки в България порастват, само че страната не оказва помощ на развиването на този тип туризъм
България е отпред на ранглиста за най-изгодни летни дестинации в Европа, показва английското издание Mirror. В листата влизат общо 15 известни измежду хората от Англия места, измежду които са Мармарис и Ибиса, а позициите се преценят съгласно цените на главните артикули, които използват туристите там. Критерии са да вземем за пример цената на чаша кафе, артикули за отбрана от слънцето, междинни разноски за обяд и вечеря, бира и вино. Принос за класацията има и финансовото поделение на английските пощи, което всяка година изготвя отчет с цените на стоките, употребявани по време на почивка до главните туристически дестинации на британците.

Разходите

Четиричленно семейство на отмора в Палма Нова, Майорка, може да чака дневни разноски в размер на 100.7 паунда, които обезпечават храна и питиета, осведоми Mirror. В същото време обаче Слънчев бряг има по-изгодна, тройно по-ниска оферта за фамилията - 35.73 паунда. Най-скъпо ще бъде за задграничните туристи в Соренто, Италия, където дневните разноски доближават 163.2 паунда, следвана от Ница, Франция (138.13 паунда) и Ибиса (144.86 паунда).

Според данните на Mirror, обяд за четиричленно семейство би коствал на британците най-малко 3.36 паунда - в Слънчев бряг, а втората най-ниска цена е 8.98 паунда в Алгарве, Португалия. В същото време Алгарве предлага най-евтиното кафе, а България - най-хубавата цена за бира.
Туристическият бранш в страната може да чака растежи сред 7 и 10% в визитите на чужденци тази година по отношение на миналата, по данни на Министерството на туризма. През първите пет месеца от 2017 година общият брой на визитите нараства с 13% на годишна база, като по този начин доближава близо 2.2 млн., показва министърът на туризма Николина Ангелква по време на съвещанието на Националния съвет по туризъм. В същото време нарастването по линия на приходите в бранша е още по-голямо - 15% по отношение на интервала януари-май 2016 година, или общо 1.5 милиарда лева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР