Най-ниската майка в света - 44-годишната Стейси Хералд, почина в

...
Най-ниската майка в света - 44-годишната Стейси Хералд, почина в
Коментари Харесай

Най-ниската майка на света почина. Тя роди три деца, въпреки че лекарите я предупреждаваха, че това ще я убие

Най-ниската майка в света - 44-годишната Стейси Хералд, умря в Кентъки. Стейси страдала от рядко генетично разстройство, поради което е пораснала единствено на височина от 71 сантиметра и макар че лекарите я съветвали да не ражда, тъй като това може да я убие, тя роди три деца: Катери (11), Макая (10) и Малаки (7), съобщи Блиц.
 
Лекарите я предупреждавали, че заради височината й по време на бременност, сърцето и белите дробове на децата могат да бъдат смазани, само че Стейси толкоз доста желала да има деца, че рискувала всичко, с цел да го направи.



Двете й деца Катери и Малаки наследиха заболяването на майката. Малкият Малаки е роден 8 седмици по-рано и макар че това е постоянно срещано при деца с такова разстройство, откакто се е родил, не е имал нито една счупена кост.

" Хората с разстройство като моето постоянно се раждат със счупени ръце или крайници, тъй като костите ни са доста нежни и могат да се счупят по време на раждането, само че нищо не му се случи.И обясних на дъщерите ми, че са доста специфични бебета, само че те ще би трябвало да бъдат деликатни за брат си, до момента в който не пораснат ", споделя Стейси.



Макар че тя била на инвалидна количка, Стейси интензивно се грижела за децата си дружно със брачна половинка си Уил, който срещнала, до момента в който работила в супермаркет, и се оженили четири години по-късно.

" Това, което не мога да направя аз, го може Уил ", споделя тя, а брачният партньор й, който е 175 см висок, се грижи нощно време за  бебетата, тъй като за нея било мъчно да стане.



За нея било изключително мъчно да се грижи за щерка си Макая, единствената, която не наследила разстройството, и на две години към този момент била по-голяма от майка си.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР