Най-неуспешният в новата ни история министър председател приключва проваления си

...
Най-неуспешният в новата ни история министър председател приключва проваления си
Коментари Харесай

Корупцията и руското влияние в България са едно и също нещо, теоретизира Петков пред Таймс

Най-неуспешният в новата ни история министър ръководител завършва проваления си няколкомесечен мандат с изявление за английския „ Таймс ” (The Times)

Кирил Петков споделя пред изданието, че е научил един значим урок за битката с корупцията в Източна Европа по време на късия си мандат като министър-председател на България. „ Ограничихме корупцията на локално равнище, само че открихме, че имаме по-голям зложелател: съветското въздействие “.

„ Не разбрахме, че корупцията и съветското въздействие в България са едно и също нещо. Корупцията е най-хубавият външнополитически инструмент на Москва на Балканите ”, споделя министър председателят в оставка, с което още един път показва равнището си на недоумение на геополитическите процеси. 

Британското издание не пропуща да подчертае, че Петков, който стана първият български министър председател в новата ни история, свален с вота на доверие, се " пробва да бори съветските шпиони и локалните гангстери, откакто завоюва властта в най-бедната страна в Европейски Съюз през декември ".

Петков и пред " Таймс " изяснява, че " съветският газ е три пъти по-скъп от азерския, само че преди него никой политик не е направил опит да се откаже от него ".

Пред английския публицист Том Кингтън Петков декларира, че Москва е реагирала на договорката с азерския газ като е въздействала на опозицията в българския парламент, което довело до вота на доверие по отношение на неговото държавно управление предишния месец.

Седмица по-късно той отвърнал на удара, като изгонил 70 съветски дипломати от България.

„ (Руският) дипломат беше обвинена, че играе дейна роля, като води политици в Гърция на отмора. Това беше директна интервенция ”, прибавя Петков.

Пред английското издание министър председателят в оставка  изяснява, че " вдигнал ветото на България върху молбата за участие в Европейски Съюз на Северна Македония, макар съпротивата на Русия ". Посочва, че откакто " изгонил подозирани в корупция частни мениджъри на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ” държавното управление усеща суровата мощ на българската мафия ".

Петков приключва изявлението, като споделя, че не съжалява за нищо, въпреки и стореното от кабинета му да е довело да провалянето в Народното събрание.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР