Най-непреодолимата й слабост били сладоледените мелби и десертите“Казвали са ми,

...
Най-непреодолимата й слабост били сладоледените мелби и десертите“Казвали са ми,
Коментари Харесай

Сурови яйца и мляко за закуска

Най-непреодолимата й уязвимост били сладоледените мелби и десертите


“Казвали са ми, че питателните ми привички са просто ужасни. Аз обаче не мисля по този начин. ”

Мерилин Монро – една от най-големите икони на женската красота на всички времена, е намерила съвършен метод да поддържа емблематичните си пропорции, освен това без да се напряга ненужно или да търпи ограничения и апетит. 165 см. висока, 54 кг, с повече от съвършени ограничения – 91-58-91, тя в никакъв случай не е считала, че фигурата й е нещо изключително.
 Тази фотография си има история. Журналистка подлага на критика Мерилин Монро, че се явила на празненство в Бевърли хилс в толкоз “селска и вулгарна алена рокля, че по-добре да беше облякла чувал за картофи ”. Twentieth Century Fox мигновено се възползват от случая, с цел да й създадат фотосесия в чувал за картофи. Тази фотография си има история. Журналистка подлага на критика Мерилин Монро, че се явила на празненство в Бевърли хилс в толкоз “селска и вулгарна алена рокля, че по-добре да беше облякла чувал за картофи ”. Twentieth Century Fox мигновено се възползват от случая, с цел да й създадат фотосесия в чувал за картофи.
През годините Монро е варирала в килограмите и обиколката на талията бюста и ханша и се е борила с напълняването, като всяка естествена жена. Най-непреодолимата й уязвимост били сладоледените мелби и десертите. Съвременните звезди компенсират питателните си “прегрешения ” с увеличение на тренировките. В днешно време има разнородни благоприятни условия да изгорим прелестно и елементарно непотребните калории, като скачане с кокили, плуване, спининг, фитнес, йога и всевъзможен тип танци. Навремето не е имало такива благоприятни условия. А и кльощите с взор на гладни глисти изобщо не са се котирали. Красивата жена е трябвало да има всички нужни извивки. Точно като госпожица Монро.

За да не затлъстее, звездата си е изработила най-вече белтъчинен режим, който дава отговор на персоналните й усети. Тъй като не желала да се лиши изцяло от десертите, тя е решила да “окастри ” от въглехидратите останалите хранения за деня. Сутрин Монро закусвала с чаша горещо мляко, в което са разрушени две сурови яйца. Обяда пропущала, а за вечеря хапвала пържола с моркови и десерт.

От описанието на режима й наподобява като че ли се е хранила почти добре, само че при пресмятане на калориите се оказва, че е поглъщала с към 500 калории по-малко от нужните за дама с нейния растеж, интензивност и килограми. Жена с размерите на Мерилин Монро, която не си пада изключително по придвижването, би трябвало да изяжда 1733 калории на ден, с цел да задържи тежестта си и 1233, с цел да отслабва с 0,5 кг. на седмица. Нейният дневен банкет на калории е достигал до 1184 к.

Мерилин напълно не е била по спорта. В голям брой изявленията си признава, че не обича да се напряга физически, а от всичко най-вече ненавижда да я “мотивират за спорт ” строги инструктори с викове от вида “строй се, преброй се ”. Стегнатият и съвършен ханш, тънката талия и дългите крайници са й подарък от природата. Единствената част от тялото си, за която поставя систематични грижи, са гърдите. Всеки божи ден актрисата правела кратичък комплекс от извършения за стягане на бюста с гирички от по 2 кг.

Разбира се това е персонално изобретен режим, който е бил подобаващ за нейното телосложение и метаболизъм. Не се знае дали в случай че беше доживяла до 50-ата си година, когато изгарянето на калориите нормално се забавя, този шантав метод на хранене щеше да й свърши задоволително добра работа.

Опасност


3 аргументи да не го вършим

 Суровите яйца крият риск да се заразим със салмонела. Суровите яйца крият риск да се заразим със салмонела.
1. Дори и да е най-малък, рискът от салмонелоза не е за занемаряване.

2. Суровото яйце по-трудно се усвоява. Организмът извлича по-малко хранителни субстанции, в сравнение с в случай че го сварим или опържим. В жълтъка се съдържа биотин, който укрепва ноктите и косата и е потребен за кожата и очите. В белтъка обаче има вещество, наречено авидин. Това е гликопротеид, който има свойството да образува в организма биологично неактивен комплекс с биотина. Всяка молекула авидин се свързва с 4 молекули биотин. Това важи, само че с доста по-малка мощ (30-40%), и при вареното яйце.

3. Според аюрведа млякото и яйцата са несъвместими храни и не трябва да се употребяват дружно.

Спорт


Само за бюста


Всяка заран, откакто се поразсъня и си измия лицето и зъбите, лягам на пода и върша 10-минутна гимнастика за стягане на бюста.

Използвам двукилограмови гирички.

1. Започвам с разтворени настрана ръце. Вдигам гиричките напред над лицето си и постепенно ги спускам. Правя 15 повторения.

2. Ръцете са опънати на пода над главата. Отново постепенно ги подвигам, до момента в който застанат перпендикулярно пред лицето ми, спускам деликатно. 15 повторения и от това.

3. Пак стартирам с ръцете настрана, повдигам ги на 45 градуса от земята и върша дребни кръгове с двете ръце, до момента в който се изморя.

Тези извършения сама съм си ги измислила. Сигурна съм, че правят работа, тъй като чувствам по какъв начин работят мускулите ми на нужните места.

Примерно на ден меню

 Агнешки ребърца със сурови моркови. Монро си приготвяла сама месото на скаричка в хотела. Агнешки ребърца със сурови моркови. Монро си приготвяла сама месото на скаричка в хотела.
Закуска
Две сурови яйца, разрушени в чаша горещо прясно мляко плюс мултивитамини. (300 калории.)

Обяд
Пропуска обяда.

Вечеря
Агнешки ребърца, телешка пържола или пък черен дроб, запечени на скаричката, която си имам в хотела и 4-5 сурови моркова. Сигурно в предходен живот съм била заек, тъй като не може да ми омръзне да хрускам моркови. (Между 400 и 600 калории.)

Десерт
Сладоледено суфле 284 к.

Максимално дневно 1184 к.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР