Най-натовареният ден за цялата година за пожарникарите е бил вчера,

...
Най-натовареният ден за цялата година за пожарникарите е бил вчера,
Коментари Харесай

В страната вчера са гасени над 400 пожара

Най-натовареният ден за цялата година за пожарникарите е бил през вчерашния ден, когато са гасени 409 пожара. Това сподели през днешния ден във Варна шефът Групово дело "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов, който участва на годишното взаимно образователно занимание за търсене и избавяне при авиационно произшествие, което се организира на плажа в регион "Аспарухово " в крайморския град. Според него дъждът от нощес и тази заран е дал опция на пожарникарите "да глътнат " малко въздух.

Той поздрави сътрудниците си, които по думите му са издържали повече от 30 дни на терен, в това число и във високите елементи на Рила. Николов разяснява, че високопланинските пожари се гасят доста мъчно. Той изрече признателност и на Военновъздушни сили, които със собствен хеликоптер са го локализирали бързо и сега ситуацията е изцяло спокойна.

Николов разяснява, че по принцип за цялата страна е въведено изключително дежурство. Той изясни, че хората, които са на дежурство са отвън пожарните служби, по-близо до най-рисковите места, а почиващите са по домовете си в подготвеност незабавно да се намесят.

За разразилия се през вчерашния ден в региона на село Каменар във Варна пожар Николов сподели, че реакцията е била извънредно бърза. Благодарение на нея пожарът е обхванал не повече от 60 декара борова гора и няма потърпевши хора.

До преди една седмица в 126 случая на пожари в страната са взели участие доброволци при гасенето, сподели още Николов. По думите му разполагаме с 3115 доброволеца, които са минали образование, и са подготвени за работа с пожарникарите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР