Най-населеният американски щат избра неблагоприятно време за отчитане на най-ниския

...
Най-населеният американски щат избра неблагоприятно време за отчитане на най-ниския
Коментари Харесай

Калифорния отчита най-ниския прираст на населението, но се доближава до 40 млн. души

Най-населеният американски щат избра неподходящо време за отчитане на най-ниския приръст на популацията в историята, което съответствува с общонационалното броене през 2020 година, осведоми АП.

Калифорнийските управляващи харчат милиони в подготовката за значимото броене, което ще окаже въздействие върху федералните налози и изборните региони. Нови данни демонстрират, че популацията на щата е повишено с 0,47% през 2018 година - най-слаб растеж от 1900 година

Калифорния и други щати се безпокоят, че на преброяването може да бъде включен нов въпрос за гражданския статут на американците, което може да затрудни преброяването на испаноговорящите в Съединени американски щати. В Калифорния е най-голямата испаноговоряща общественост в страната.

Щатът се приближава до население от 40 милиона души (39,56 милиона). Калифорния е петата най-голяма стопанска система в света. Тексас е вторият щат с близо 30 милиона души.

Калифорнийските управляващи оповестиха, че чакат спад на раждаемостта, само че те са сюрпризирани от високия брой: повече от 18 000 по-малко раждания спрямо предходната година. Освен това по-малко хора се местят в Калифорния от други страни, изключително от прилежащо Мексико, където раждаемостта е по-висока. Сега отиват в Калифорния повече хора от места като Китай, където има ниска раждаемост.

Щатските управляващи чакат Калифорния да продължи да се усилва, като прогнозите са да доближи 50 милиона души през 2055 година До 2051 година щатът ще се причисли към Япония и други европейски страни, където има негативен приръст. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР