Най-накрая се действа, каза финансовият министър Асен Василев. Той отхвърли

...
Най-накрая се действа, каза финансовият министър Асен Василев. Той отхвърли
Коментари Харесай

Асен Василев: Изглежда, че се действа по сигнала на г-н Божков и на АДФИ от миналото лято

Най-накрая се работи, сподели финансовият министър Асен Василев. Той отхвърли изказванията на ГЕРБ, че това е принуда. И даде като образец за репресивни дейности побоя на студенти зад колоните на Министерския съвет през лятото на 2020.

" Изглежда, че се работи по сигнала на господин Божков и на Агенцията за държавна финансова ревизия от предишното лято. Каква политическа чистка? За да има такава би трябвало някои от тези лица да е във властта. Те не са. Хайде да си приказваме за репресията, желаете ли? Репресия е когато студентите ги бият зад колоните на Народно събрание. Репресия е когато оковеш човек и го държиш 5 часа да го гледат всички на площада и да го снимат. Това, което видяхте нощес, имаше ли такива фрагменти? Нямашел Защо нямаше такива фрагменти? Защото полицията си прави работата по закон ", съобщи Асен Василев.

Вицепремиерът Корнелия Нинова дефинира ръководството на Борисов като задкулисие и паралелна страна. Тя напомни, че последните 5 години неведнъж са внасяли съответни сигнали.

" Нашата позиция е поредна, еднопосочна и Вие я познавате в последните пет години. За нас ръководството на ГЕРБ с министър председател Бойко Борисов беше задкулисие, паралелна страна и още през 2017 година обществено обявихме, че се крадат 10 милиарда лева В последните пет години неведнъж внасяхме съответни сигнали до българската прокуратура, европейската за корупция и искахме следствие по тези случаи. Оценката ни за ръководството на ГЕРБ с министър председател Бойко Борисов остава непроменена ", разяснява Корнелия Нинова.

Министърът на правораздаването чака цялостно следствие, при което всички органи да си свършат работата.

" Информацията, с която разполагаме е тази, с която разполага всеки един български жител, а точно - формалната информация, публикувана от Министерство на вътрешните работи. Министърът на правораздаването няма пълномощия да следи настоящи следствия или досъдебни производства.

На въпрос дали чака основният прокурор да продължи дейностите по следствието Йорданова разяснява, че чака всички органи в България да приложат закона по идентичен метод - обективно и законосъобразно.

" Да има цялостно, всестранно, обективно следствие, дано да дадем време на проверяващите органи да свършат своята работа ", добави правосъдният министър.

Най-чаканият министър през днешния ден в Народно събрание беше Бойко Рашков. Към него има 99 въпроса в парламентарния надзор. След това чакаме и коментар за ареста на някогашния министър председател Бойко Борисов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР