Най-накрая поставиха пешеходни пътеки на една от улиците в Кършияка,

...
Най-накрая поставиха пешеходни пътеки на една от улиците в Кършияка,
Коментари Харесай

Най-накрая! Поставиха пешеходни пътеки на улицата, превърнала се в скоростна отсечка в Кършияка

Най-накрая сложиха пешеходни пътеки на една от улиците в Кършияка, трансформирала се в скоростна права. Възстановяването на хоризонталната пътна маркировка се случва няколко месеца след многократни сигнали от жители както до медията ни, по този начин и до кметството на регион „ Северен ”.
Прочетете още
Припомняме, че неналичието на пешеходни пътеки в региона на ул. „ Оборище ” в Кършияка, тормозеше пловдивчаните, които живеят и минават по тази улица ежедневно. Живущите в региона разясниха пред медията ни, че секторът безусловно се е трансформирал в скоростна права и най-редовно водачите се изсилват с висока скорост, като прибавят че е въпрос на време да се случи сериозен случай.

Разказаха още, че е същински шанс някой да благоволи да спре и да ти направи път, с цел да може да се пресече, още веднъж заради неналичието на пешеходни пътеки. Силно се надяват съществуването на такива да редуцират рисковите обстановки, които съгласно жителите в региона са се трансформирали в всекидневие.

По този мотив преди няколко месеца се свързахме с кмета на регион „ Северен ” Стоян Алексиев, който съобщи, че е осведомен с казуса в региона и добави, че в действителност има сериозна потребност от слагане на знаци, повдигнати пешеходни пътеки или легнали служители на реда. Тогава Алексиев съобщи, че е приказвал доста пъти по този мотив със зам.-кмета по „ Транспорт ” Тодор Чонов и неведнъж е предложил слагането на пешеходни пътеки в доста места в региона.

Малко след диалога ни стана ясно, че има направена скица и пешеходните пътеки в региона ще бъдат маркирани в сходство с Генералния проект за организация на придвижването в град Пловдив, настоящ все още, подсигурява тогава шефът на Оперативна програма " Организация и надзор на превоза " Георги Стоилов.

Осемте броя пешеходни пътеки са сложени на кръстовището на ул. „ Оборище ” с ул. „ Ильо Войвода ”, на ул. „ Оборище ” с ул. „ Средец ”, както и на ул. " Оборище " с ул. " Карловска ".

Ул. " Оборище " с ул. " Средец "



Ул. " Оборище " с ул. " Ильо Войвода "  





Ул. " Оборище " с ул. " Карловска "

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР