Най-накрая дойде дългоочакваният период в годината, в който да стегнем

...
Най-накрая дойде дългоочакваният период в годината, в който да стегнем
Коментари Харесай

Десет идеи за щуро и безгрижно лято

Най-накрая пристигна дълго чаканият интервал в годината, в който да стегнем багажа и най-малко за няколко дни да загърбим работните задължения и да се забавляваме.

Вижте 10 хрумвания за летни занимания:

Качете се на виенско колело

В началото може да се изплашите, само че откакто овладеете страха си, ще се усмихвате неудържимо. Гледката, която се разкрива от върха на виенското колело, ще ви очарова.

Направете си картофи на плам

Всичко би трябвало да е по разпоредбите. Съберете съчки, запалете огън, изчакайте да се получи плам и заровете картофите в нея.След това ги разрежете и намажете с масло, до момента в който са още топли.

Организирайте си поход с другари

Най-добре да си организирате поход с преспиване, само че не с предварителна резервация, а с палатка. Вечерта ще си запалите огън и ще си опечете всякакви вкусотийки. След това ще се излегнете, вперили взор в звездите или ще пеете песни до късна доба.

Наберете си горски плодове

Разходете се из някоя сенчеста гора и потърсете ягоди, боровинки и други ароматни горски плодове. А по-късно поседнете на някоя слънчева поляна, с цел да ги хапнете.
 горска поляна Thinkstock/Getty Images
Направете си хербарии

Най-добре цветята и листата за хербарии да се събират в изсъхнал интервал, с цел да няма по тях роса или дъждовни капки. Съхранете хубостта на природата, с цел да и се радвате и през зимата.

Дремнете на хамак

Посветете някои летен следобяд на дрямката на хамак. Ще се изумите какъв брой успокояващо работи жуженето на насекомите в близост и лекото люшкане на хамака.
 хамак Thinkstock/Getty Images
Направете си венец от цветя

Венецът има богато символно значение. Древните гърци давали лавров венец за положителни достижения. Подберете цветя и билки и си направете венец.

Пикник в парка

Вземете в красива кошничка обичаните си плодове и зеленчуци, принадлежности, цветни салфетки и всевъзможни домашно приготвени вкусотийки. Извикайте своите другари, облечете нещо комфортно и си носете одеяло.

Карайте колело

Въртете педалите, оставете топлият вятър да разроши косата ви, смейте се без причина и ще сте подготвени да постигнете цялостна естетика със света.

Гледайте изгрева

Сигурно не изгаряте от предпочитание да станете толкоз рано в почивните си дни. Но няма да съжалявате, че сте посрещнали изгрева. Това е най-красивият момент от целия ден.

И още хрумвания за лятната почивка:

Най-красивите гледки за пробуждане на планетата

Вижте топ 5 на най-дългите плажове в света (ВИДЕО)

Кои са най-хубавите плажове в Европа (ВИДЕО/СНИМКИ)

Да обиколиш света, с цел да заснемеш слънцето (СНИМКИ)

Романтичният остров с най-красивите залези (ВИДЕО/СНИМКИ) По тематиката Там е най... на Земята (СНИМКИ)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР