Най-награждаваният кмет сред отличените на Годишните награди на Националното сдружение

...
Най-награждаваният кмет сред отличените на Годишните награди на Националното сдружение
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова с три отличия от Националното сдружение на общините

Най-награждаваният кмет измежду отличените на Годишните награди на Националното съдружие на общините /НСОРБ/ стана кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова – тя получи три оценки.
Това стана на 12 октомври вечерта на гала в резиденция " Бояна " в Деня на българската община.
Кметът на Ловеч получи премия " Партньор на общините “ (голяма община), премия за „ Принос за развиване на локалното самоуправление “ (голяма община), както и документ „ Европейски етикет за нововъведения и положително ръководство на община Ловеч “, съпроводен с кристал „ Отчетност 2020 – 2022 година “
Отличията връчваха депутатът Ивелина Василева, ръководител на Комисията по околна среда и води в 44-то Народно събрание,финансовият министър Кирил Ананиев и кметовете на Монтана и Кърджали Златко Живков и инж. Хасан Азис.
Европейският етикет беше връчен от Петя Аврамова, министър на районното развиване и благоустройството, и Искрен Веселинов, народен представител в 44-то Народно събрание, началник на Центъра за демографска политика.

Корнелия Маринова благодари с думите:
„ За мен като представител на Община Ловеч това е най-високата оценка, която администрацията може да получи. Ситуацията с Коронавирус 19 се помъчи на спре ентусиазма ни, на предотврати някои събития. Ние нямаше да можем да изпълним всичко това без решителната помощ на страната, на вас, уважаеми министри. За това сме извънредно признателни “
Кметът Корнелия Маринова благодари и на бизнеса в Ловеч, който освен работи и основава претовареност, само че е и обществено виновен. Тя акцентира, че 29 локални компании са дарили над 450 000 лв. за болничното институция, с които са закупени 55 медицински апаратури. Това е помощ за хората. Обществото съумява, когато жителите, институциите и бизнеса са дружно, добави тя.
 Кметът на Ловеч Корнелия Маринова с следващо самопризнание Кметът на Ловеч Корнелия Маринова с следващо самопризнание
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова бе определена в Управителния съвет на Асоциация на българските градове и райони (АБГР). Това ста...

В началото на церемонията ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева поздрави присъстващите за Деня на българската община и сподели, че за нея е доста значимо " да има заедност с общинска, изпълнителна и законодателна власт ". Тя се обърна към кметовете и кметските наместници, общинските съветници, към администрацията на общините с думите " вие сте са тези, които са най-близо до хората ". Караянчева поздрави всички наградени и насърчи всички, които няма да получат премия.

Награди бяха присъдени в категориите " Партньор на общините ", " Общински вложител ", " Принос за развиване на локалното самоуправление ", " Гласът на общините " и " Протегната ръка ".
Припомняме, че в последните 10 дни Община Ловеч получи пет влиятелни национални оценки в разнообразни категории.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР