Най-мръсното нещо са парите - често сме чували тази реплика,

...
Най-мръсното нещо са парите - често сме чували тази реплика,
Коментари Харесай

Колко често да почистваме телефона си

" Най-мръсното нещо са парите " - постоянно сме чували тази имитация, тъй като банкнотите и монетите безусловно могат да обиколят света и да се употребяват при всевъзможни условия.

Дали обаче мобилният телефон не взе шампионата в класацията на предметите, по които най-често се задържат бактерии?

 Снимка 369398

Самите ние, само че и всичко, до което се допираме, е покрито с бактерии. Добрата вест е, че в множеството случаи те не са нездравословни.

" Би било извънредно, в случай че бактериите, които придвижват здравите хора върху повърхности като тази на телефона ни да вземем за пример, ни разболеят ", споделя професорът по епидемиология в Университета в Мичигън Емили Тот Мартин. Което не значи, че не би трябвало да сме деликатни точно с мобилните си устройства.

 Снимка 369397

Ако употребяваме телефона си даже по време на хранене, би трябвало да сме изрядни с почистването му. Докосването на нечиста повърхнина, след което пипането на храната, е сигурен метод да " хапнем " бактерии, някои от които могат да ни навредят.

Нека единствено си представим, че сме ровили в телефона, до момента в който сме пътуваме с метрото, и сме се държали за дръжките, за които се хващат хиляди други хора дневно. Бактериите от тях са върху екрана му, а от него - и върху храната.

 Снимка 369411

За пристрастените към мобилните устройства се предлага почистването им най-малко един път дневно с антибактериални кърпички.

Гумените и силиконови калъфи за смарт телефон задържат повече бактерии от другите, както и ръбчетата, където протекторът се допира до устройството. Тях почистваме с нараснало внимание.

Трябва да имаме поради, че в никакъв случай не би трябвало да пръскаме препарат върху самото устройство - слагаме го върху чиста забрадка, след което почистваме.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР