Най-мощният от десетилетия тайфун Хагибис, който премина през източната и

...
Най-мощният от десетилетия тайфун Хагибис, който премина през източната и
Коментари Харесай

Най-мощният от десетилетия тайфун в Япония: Много жертви, наводнения и хаос

Най-мощният от десетилетия ураган Хагибис, който мина през източната и централната част на Япония, лиши живота на минимум 11 души. По последни данни ранените са над 120, а над 12 души са в неопределеност. Това оповестиха публични японски източници, представени от Франс прес. Бурята донесе невиждани по количество превалявания и провокира смъртоносни наводнения и свлачища. Хора бяха заровени под свлачища или се удавиха в наводнените си домове и в отнесени от придошли води коли.

Около 7,3 милиона японци бяха призовани от управляващите да се изтеглят. Няколко десетки хиляди извършиха препоръките на управляващите и бяха настанени във физкултурни салони и зали, където им бе обезпечена храна, вода и завивки.
 Япония ураган БГНЕС
Рекордни количества дъждове провокираха преливане на реки и свлачища. Спасителни интервенции се организират в доста елементи от страната.

Големи наводнения има в региона на централния град Нагано, където се скъса дига и р. Чикума се разля в жилищна зона, съобщи Франс прес. Бедстващи локални поданици размахваха кърпички от балконите си към хеликоптери на Ен Ейч Кей и на японските сили за самозащита.-->

От въздушни фрагменти се виждаха затънали във вода високоскоростни влакове в хранилище в Нагано. По данни на държавния представител Йошихиде Суга 376 000 жилища са без електричество, а 14 000 без вода.
 Япония ураган БГНЕС
Вниманието в този момент е ориентирано към Фукушима, където Токийската електрическа компания заяви за нередности в отчитането от датчиците, следящи водата в АЕЦ " Фукушима Даичи ", която бе изумена през 2011 година от земетресение и цунами.

Според държавното управление това може да се окаже най-силната стихия, минала през Токио от 1958 година. " Хагибис ", което значи " експедитивност " или " скорост " на един от езиците, говорени във Филипините, доближи основния японски остров Хоншу. Малко по-късно в Токио бе регистрирано и земетресение с магнитуд 5,7.
 Япония ураган БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР