Най-мощният глас на планетата е на пловдивчанката Смиляна Захариева. Миналата

...
Най-мощният глас на планетата е на пловдивчанката Смиляна Захариева. Миналата
Коментари Харесай

Най-мощният глас на планетата влезе в Гинес

Най-мощният глас на планетата е на пловдивчанката Смиляна Захариева. Миналата година тя съблюдава всички инструкции и условия на Книгата на върховете на Гинес, като изпя Излел е Дельо бунтовник с невероятните 143,8 децибела. Този й връх я вписа напълно публично в Книгата на върховете на Гинес, се похвали гласовитата дама.

„ От Гинес ми сложиха изискването микрофонът да е далечен от мен на 2,5 метра и да е подложен на 1,5 м височина, без значение където и да се направеше. Уредите регистрираха 113,8 децибела. Има формула за пресмятане на загуби в далечината. С 6 децибела понижава силата на гласа ми на всеки половин метър.

Ако микрофонът е на 2,5 метра разстояние от мен, действително от устата ми до уреда аз изгубвам 30 децибела. Като се пресметне степента и силата на разпръскване на звука за тези 2,5 метра, то те се равняват на 143,8 децибела”, описа предишния октомври в изявление пред Телеграф по какъв начин се е стигнало до този връх Смиляна.

От Гинес са имали редица условия към типа на залата, в случай че опитът се организира на закрито, както и към типа на шумомера, с който е измерена мощта на гласа на Смиляна. Искали са шумомерът да е от най-високия клас на пазара. Тъй като сходно устройство коствало много скъпо – 7 500 евро, за опита й помогнали от компания. Те не сложили на пловдивчанката никакви финансови условия.

След това трябвало да бъдат изпълнени и останалите условия на Книгата за върхове. От Гинес сложили изискване, в случай че опитът се извършва навън, външният звук трябвало да е под 60 децибела. Но защото опитът зависел от това дали ще има вятър, или не, то Смиляна решила да употребява студио.

Друго изискване от Гинес било певицата да не впръсква нищо в гърлото си и по тази причина пловдивчанката решила да не пие даже вода, с цел да не компрометира опита си, който бе извършен на 27 септември м.г. Решението на Гинес с съпътстващия го документ е пристигнало на 18 юни т.г.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР