Най-мощната магнитна буря за последните години се разрази на Земята

...
Най-мощната магнитна буря за последните години се разрази на Земята
Коментари Харесай

Магнитна буря удари Земята с голяма сила

Най-мощната магнитна стихия за последните години се развихри на Земята във вторник, оповестиха учени, представени от РИА Новости и " 24 часа ". Очакваше се тя да провокира проблеми в радиовръзките и да продължи към 10 часа до късно вечерта.

По-чувствителните хора бяха посъветвани да си мерят кръвното и да са подготвени да вземат нужните медикаменти.

Супермагнитната стихия, провокирана от Слънцето, е най-мощната от 2 години и е впечатляващо събитие, съобщи Сергей Богачев, основен теоретичен помощник в съветската лаборатория за рентгенова астрономия на Слънцето. Силата ѝ се дефинира като трето равнище от 5-степенната канара. Буря от 5-а степен е извънредно рядка - един път на 10-20 години.

Най-уязвими са хората със сърдечно-съдови проблеми и хипертониците. Възможни са рецесии, главоболие и виене на свят. От бурята се чакат полярни сияния.

Най-мощната до момента геомагнитна стихия е записана през 1859 година От 28 август до 2 септември се появяват доста петна по Слънцето, има интензивни полярни сияния в региона на екватора и пускащи искри телеграфни проводи. В края на март тази година имаше 3 мощни слънчеви изригвания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР