Най-модерният метод за крадене на кола е с т. нар.

...
Най-модерният метод за крадене на кола е с т. нар.
Коментари Харесай

Шефът на Автокражби в СДВР: Най-модерният метод за задигане на кола е с кийлес машина

Най-модерният способ за крадене на кола е с така наречен " кийлес " (безключова) машина, заяви по Би Ти Ви шефът на бранш " Автокражби " в Столична дирекция на вътрешните работи основен контрольор Пламен Максимов. Тя се състояла от две елементи. Едната била по-голяма. С нея единият от крадците се приближавал до набелязаната кола на метър разстояние. Щом водачът напуснел автомобила и го заключел, с тази част се прихващал сигнала. Той се подавал към по-малката част на машината, която се държала в неговия съизвършител, който чакал наоколо. Двамата общували по мобилни телефони с права линия.

Щом се прихване сигналът, се влиза в набелязаната кола и се подкарва, изясни Максимов. Машината се употребила за кражба на нови коли. Те най-вече се разглобявали за елементи. Преди време в автоморга служителите на реда разкрили кола на месец, открадната по този способ и готова за демонтиране.

По думите на Максимов имало и още по-модерно устройство на стойност 60 хиляди лева, с което може да се подкарва всяка кола.

Според статистиката в София автокражбите понижават. През предходната година са отмъкнати 1200 автомобила, което на фона на двата милиона коли в столицата не било доста.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР