Най-модерните безпилотни автомобили няма да имат волан, което съответно означава,

...
Най-модерните безпилотни автомобили няма да имат волан, което съответно означава,
Коментари Харесай

Новите модели на Ford ще се управляват със смартфон

Най-модерните безпилотни коли няма да имат волан, което надлежно значи, че няма да могат да се ръководят ръчно. Американският производител Ford е решил да поправи тази обстановка и ще заложи на нова технология в колите си, като тя е взаимствана от известните мобилни игри.
Новата система към този момент е патентована от компанията, като тя работи благодарение на жироскоп и акселерометър (уред, с който се мери ускорението на движещи се обекти). Ще има два разновидността на ръководство, като при първия устройството – смарт телефон или таблет, ще се накланя в посоката, в която би трябвало да завие автомобила. Във втория ще се употребява виртуален волан на екран.
Трябва да се означи, че новото дистанционно управление ще разрешава само завиването на автомобила. Ускорението или прекъсването на преводното средство ще взема решение от автопилота. Съответно системата ще може да работи единствено на по-ниски скорости.
Работата на устройството ще се реализира посредством безжична мрежа с Wi-Fi или Bluetooth в автомобила. Технологията ще бъде налична за всички смарт телефони или таблеги, които разполагат с процесор, памет, сензорен екран, акселерометър и съответните благоприятни условия за свързване и предаване на данни. Първите коли на Ford, при които ще се появи новата технология, би трябвало да бъдат подготвени в средата на идващото десетилетие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР